Balkan Trail

Peaks of the Balkan Trail GPX

We hebben de route van de Peaks of the Balkan Trail volledig voor je geplot in een GPX-bestand. Let wel op: Mocht je een ander guesthouse kiezen dan kunnen je laatste kilometer(s) wat afwijken. Er zijn een hoop georganiseerde reizen online te vinden en de routes maken ze daar makkelijker door je met busjes steeds op te halen vanaf bijvoorbeeld een guesthouse. Niet zo avontuurlijk denken wij, en geloof me deze route is goed te doen!

GPX-bestand van de Balkan Trail

Een GPX-bestand is een standaard bestandsindeling voor het opslaan van GPS-gegevens zoals routes, tracks en waypoints. Om een GPX-bestand te openen, zijn er verschillende methoden, afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Als je het GPX-bestand wilt gebruiken om te navigeren of om een route te volgen, kun je een GPS-apparaat zoals een handheld GPS of een smartphone gebruiken met navigatiesoftware zoals Garmin, Google Maps, of een ander navigatieprogramma dat GPX-ondersteuning biedt. Je kunt het GPX-bestand meestal importeren in de app of software en vervolgens de route volgen.

Zelf ben ik groot fan. van GPX viewer 2. Deze app is volledig gratis voor de Iphone. De stappen die je moet doorlopen om vervolgens de Peaks of the Balkan Trail GPX op je telefoon werkend te krijgen zijn als volgt:

  1. Mail naar info@reis360.nl met als onderwerp “GPX bestanden Peaks of the Balkan Trail”. Dan sturen we je gratis de GPX bestanden op.
  2. Installeer vervolgens een GPX viewer op je telefoon. Zelf ben ik dus groot fan van GPX viewer 2 voor de Iphone. Deze app is volledig gratis te gebruiken en heb ik gebruikt tijdens mijn toch.
  3. Sla de GPX bestanden voor de Peaks of de Balkan Trail op in je telefoon. De bestanden kan je vervolgens via de app inladen. Via GPX viewer 2 doe je dit door linksbovenin te klikken op het bestandsicoontje. Vervolgens kan je met het + icoontje rechtsboven de bestanden selecteren om in te laden.
  4. Je kan vervolgens perfect inzoomen op de verschillende routes. Je ziet met deze GPX bestanden voor de Peaks of the Balkan hoogtemeters per dag. Maar ook de afstand.

Veel plezier! Bij vragen, weet je ons te vinden!

Gerelateerde berichten
Balkan Trail

Peaks of the Balkan Trail zonder gids

De Balkan Trail is een wandelroute door de relatief onontdekte landen Albanië, Montenegro en…
Lees verder