Oman

Nizwa: geitenmarkt en geschiedenis in Oman

Nizwa Fort

Nizwa, ooit de hoofdstad van Oman, is een levendig eerbetoon aan het glorieuze verleden van het land. Terwijl je door de smalle steegjes van de oude stad dwaalt, zul je worden getransporteerd naar een tijdperk vol legendes en heroïsche verhalen. Het indrukwekkende fort van Nizwa, met zijn massieve torens en verdedigingsmuren, is een meesterwerk van architectuur en een herinnering aan lang vervlogen tijden. Stap binnen in de binnenste kamers en voel de echo’s van het verleden terwijl je de geschiedenis van Oman ontdekt. En natuurlijk maak kennis met de geitenmarkt!

De geitenmarkt in Nizwa

Stel je voor: het woord ‘geitenmarkt’ roept niet meteen beelden op van een episch avontuur tijdens je reis. Maar geloof het of niet, de geitenmarkt in Nizwa was absoluut een van de hoogtepunten van onze trip door Oman. Wat maakte het zo speciaal? Nou, het waren niet per se de geiten zelf. Het waren gewoon doodnormale geiten. Maar toch was ons bezoek aan de geitenmarkt in Nizwa er een om nooit te vergeten.

In alle vroegte begaven we ons tussen de verkopers, potentiële kopers en families die zich op de markt verzamelden. Het was een heerlijke chaos die typerend is voor dit soort markten. Het bood een prachtig inkijkje in de cultuur en de mensen van de regio. Je kon de levendige sfeer gewoon proeven.

We stonden daar, omringd door geiten die in alle richtingen sprongen, terwijl handelaren luidkeels hun waar aanprezen. Het was een spektakel om te zien hoe de koopjes werden gesloten en de geiten van eigenaar wisselden. Het was zo’n levendig tafereel dat het bijna voelde alsof we deel uitmaakten van een kleurrijk toneelstuk.

Dus ja, hoewel het misschien onverwacht is, bracht de geitenmarkt in Nizwa ons een onvergetelijke ervaring. Soms zijn het juist de onverwachte avonturen die het meeste bijblijven. En wie had gedacht dat geiten ons zoveel plezier zouden bezorgen?

Je kan de geitenmarkt elke vrijdag bezoeken, het startsein is om 07:00. Zorg dat je er vroeg bij bent om de gehele chaos goed mee te krijgen. Ik verzeker je dit is echt een prachtig tafereel waar je levendige handel ziet. Klik hier voor de locatie van de geitenmarkt op Google maps.

Gietenmarkt Nizwa, Oman

Verlies jezelf in de magie van de souk

Een bezoek aan Nizwa is niet compleet zonder een wandeling door de bruisende souk. Hier komen de kleuren, geuren en geluiden samen en vormen ze een betoverende ervaring voor al je zintuigen. Verken de smalle steegjes vol met kraampjes die alles verkopen, van traditionele zilveren sieraden tot handgeweven tapijten en aromatische specerijen. Neem de tijd om te onderhandelen met vriendelijke handelaren en ontdek unieke souvenirs die je zult koesteren als herinneringen aan je tijd in Nizwa. De stuk vindt plaats naast de geitenmarkt in Nizwa.

Een ontmoeting met ambachtslieden en traditionele vaardigheden

In Nizwa krijg je de kans om ambachtslieden in actie te zien en traditionele vaardigheden te bewonderen. Breng een bezoek aan de traditionele aardewerkfabrieken waar pottenbakkers de klei vormen tot prachtige vazen en schalen met de hand. Je kunt zelfs deelnemen aan een workshop en je eigen meesterwerk creëren onder begeleiding van ervaren ambachtslieden. Deze ontmoetingen met vakmensen zullen je inspireren en je een dieper inzicht geven in de rijke ambachtelijke tradities van Oman.

Proef de Authentieke Omaanse Keuken

Een reis naar Nizwa is niet compleet zonder de authentieke Omaanse keuken te proeven. Laat je verleiden door de aroma’s van traditionele gerechten zoals “shuwa,” een heerlijk gekruid lamsvlees dat langzaam wordt gegaard in een ondergrondse oven, en “majboos,” een smaakvolle rijstschotel met vlees of vis. Verwen jezelf met zoete lekkernijen zoals “halwa” en geniet van een kopje traditionele Omaanse koffie, bereid met bedrevenheid en liefde. De gastronomie van Nizwa zal je smaakpapillen verwennen en je een voorproefje geven van de lokale culinaire schatten.

Nizwa kan je hart veroveren

Nizwa, een stad doordrenkt van geschiedenis, betovert je met zijn oude charme en authentieke karakter. Hier komen de oude en moderne tijd samen, waardoor een unieke bestemming ontstaat die je diep zal raken. Slenter door de straten, dompel je onder in de cultuur en laat de magie van Nizwa je hart veroveren. Deze bijzondere stad in Oman zal een blijvende indruk op je achterlaten en je zult terugkeren naar huis met herinneringen die je voor altijd zult koesteren. De stad is echt anders dan alle andere steden die je tijdens je reis zal tegenkomen. De traditie is hier goed behouden.

Slapen?

Wij sliepen in het Nizwa in de Nizwa Herritage op 300 meter van het Fort van Nizwa. Dit hotel volledig in traditionele sfeer beschikt over kamers met airconditioning. Het hotel biedt verder een restaurant, een 24-uursreceptie, een gemeenschappelijke keuken en gratis WiFi in alle ruimtes. Een perfecte stop in een hotel, na tijden alleen maar in de 4×4 met tent doorgebracht te hebben.

Gerelateerde berichten
Oman

5 unieke plekken om te overnachten in Oman

In deze blog over unieke overnachten in Oman neem ik je mee in 5 unieke hotels in Oman! We hebben…
Lees verder
Oman

Bezoek Salalah, het groene Oman

Salalah, de betoverende parel van Oman, trekt toeristen van over de hele wereld maar bovenal ook…
Lees verder
Oman

Ontdek de Jebel Shams, maak de Jebel Shams Balcony Walk

Jebel Shams, ook wel bekend als de “Berg van de Zon”, is met een 3007 meter, de hoogste…
Lees verder