Zwitserland

Kandersteg en de ongelofelijk heldere Oeschinensee

Kandersteg is een dorp gelegen in de Berner Oberland regio van Zwitserland. Het ligt in een schilderachtige vallei aan de voet van de Zwitserse Alpen en is de ideale uitvalsbasis in Zwitserland om prachtige wandelingen te maken in de omgeving.

Kamperen in Kandersteg

Voor ons verblijf verbleven we op een camping in Kandersteg. De Camping Rendez-vous die van alle gemakken was voorzien. Het is een relatief kleine camping maar ligt prachtig in de buurt van de Oeschinensee, vanuit je tent wandel je hier dan ook in een paar uur naartoe. Maar de Oeschinensee is niet de enige wandeling die je kan maken, je kan ook prachtige tochten maken naar bijvoorbeeld de Lötschenpassgletscher.

Oeschinensee

De Oeschinensee is een prachtig alpien meer gelegen in de regio Berner Oberland in Zwitserland. Het ligt boven het dorp Kandersteg en staat bekend om zijn schitterende turquoise-blauwe water, omgeven door schilderachtige bergen.

Het meer is bereikbaar met een kabelbaan of een wandelpad vanuit Kandersteg. Het is een populaire bestemming voor zowel toeristen als lokale bewoners en biedt activiteiten zoals wandelen, varen, vissen en picknicken. Het gebied rondom Oeschinensee staat ook bekend om zijn levendige wilde bloemendisplays gedurende de zomermaanden.

In de winter verandert Oeschinensee in een besneeuwd wonderland en wordt het een centrum voor activiteiten zoals schaatsen en sleeën. Het meer en de omgeving maken deel uit van een UNESCO Werelderfgoedlocatie en bieden adembenemende uitzichten op de Zwitserse Alpen. Het is een must-visit locatie voor iedereen die het Zwitserse platteland wil verkennen.

Wandelroutes bij de Oeschinensee

Bij de betoverende Oeschinensee zijn er tal van wandelmogelijkheden die perfect passen bij verschillende niveaus van wandelaars en avonturiers. Als je liever rustig aan doet of met kinderen wandelt, is de eenvoudige route langs het meer zelf een uitstekende keuze. Deze paden zijn zo makkelijk als een zondagse ochtendwandeling.

Maar, als je al een beetje meer wandelervaring hebt en je innerlijke avonturier wilt prikkelen, dan is de panoramische trail naar de Oberbärgli en Unterbärgli hutten helemaal jouw ding. Hier kun je niet alleen genieten van de prachtige uitzichten, maar ook nog eens wat lekkers eten of een verfrissend drankje nuttigen in de knusse hutten.

Op onderstaande kaart is de oranje lijn de panoramatrail. Je kan er voor kiezen om je route te verlengen door je startpunt in het dal te beginnen en de gele lijn te volgen. Indien je dat stuk wilt overslaan kan je het eerste gedeelte ook met de lift doen.

Andere activiteiten rondom de Oeschinensee

Je kan er ook voor kiezen om andere activiteiten in en rondom de Oeschinensee te doen. Zo kan je een bootje huren en lekker over het meer roeien. Als je het aandurft kan je een stukje zwemmen in het ijskoude water. Maar je kan ook heerlijk een terras bij het meer pakken of gebruik maken van de publieke barbecues in het park eromheen. In de winter is het zelfs mogelijk om op het meer te schaatsen en te ijsvissen. Kortom tal van mogelijkheden om bij de prachtige Oeschinensee een heerlijke dag te spenderen.