Oman

De ferry van het vaste land van Oman naar Masirah eiland

Op slechts 450 kilometer rijden van Muscat bevindt zich het grootste eiland van Oman, klaar om ontdekt te worden! Masirah-eiland is echter een onontdekt juweeltje, aangezien maar weinig toeristen de boot nemen om over te steken. Het eiland strekt zich ongeveer 70 kilometer lang uit en is op het smalle middelste gedeelte slechts 7 kilometer breed. Hier vind je honderden soorten vogels, talloze strandjes en onverwachte zwarte bergen. Maar ook als je van wat activiteit houdt is dit een perfect eiland. Vooral onder kitesurfers vanwege de moessonwinden die gestaag waaien met meer dan 20 knopen (37 km/u; 23 mph).

Kaartjes kopen voor de ferry, wat moet je weten?

Belangrijk om te weten is dat er bij de haven twee mogelijkheden zijn om over te steken.

  1. De goedkope ferry gezamenlijk met de vrachtschepen
    Wij kwamen door een wat gekke planning laat aan, maar dachten dat we gelukkig nog mee konden met een vrachtschip. Onze auto werd op het schip geladen, waar zelfs vrachtwagens op kunnen. Er was echter één nadeel. Deze schepen vertrekken pas zodra ze vol zijn, toen het schip die dag niet vol kwam, na lang wachten moesten we noodgedwongen een dag overnachten. De volgende dag kozen we toch maar voor de snelle ferry.


  2. De snelle ferry waar een reservering voor vereist is
    De snelle ferry is de meest comfortabele en snelle optie, waarbij je zelfs met je auto aan boord kunt. Maar let op, deze boten varen ongeveer drie keer per dag en niet elke ochtend. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van je reis. Je boekt deze boot bij het havenloket. Het is een bijzondere aangelegenheid, mannen en vrouwen gaan gescheiden de boot op. Zeker de helft van de vrouwen draagt een bijzonder gezichtsmasker, een soort snavelmaskers lijken het.

Wat kan je doen op Masirah?

  1. Zoals gezegd heeft Masirah een prachtige flora en fauna en kan je hier heerlijk tot rust komen. In het dorpje waar de ferry aan komt is een supermarkt dus je kan genoeg eten halen om te kamperen. Wij kozen ervoor om in de buurt van het dorp Sur Masirah te kamperen. De zee was daar prachtig en qua wind was het perfect om te kamperen.


  2. Geniet aan de kust van een heerlijke plek aan het water en spot vogels in de prachtigste kleuren. Flamingo’s zul je ook zeer zeker zien.
  3. Raak in gesprek met de locale bevolking bij de plekken waar gevist wordt. Wij hadden geluk dat we in gesprek raakte met een Omani die graag met ons de kunst van het krabvissen wou laten zien. Samen gingen we ’s nachts op pad om krab te vangen voor een heerlijke maaltijd. Een erg bijzondere ervaring en de Omani’s zijn de meest vriendelijke mensen.
  4. Geniet van de prachtige natuur op het eiland, rij verschillende rondjes en daag je 4×4 uit op het losse zand. Ga mooie stukken offroad maar pas op voor de kamelen. Kortom, laat je vooral verrassen door alles wat dit eiland te bieden heeft.

Conclusie Masirah eiland: een absolute go!

Kortom, Masirah eiland in Oman is absoluut een bezoekje waard! Met honderden soorten vogels, talloze strandjes en onverwachte, zwarte bergen is er genoeg te ontdekken op dit relatief onbekende juweeltje. Bezoekers kunnen genieten van een ontspannen boottocht naar het eiland en genieten van het prachtige landschap dat zich uitstrekt over 70 kilometer lang. Of je nu onderweg bent naar het zuiden of gewoon een uitstapje maakt vanuit het noorden van Oman, Masirah eiland is een perfecte bestemming voor een dagtocht of zelfs een kort verblijf. Het is een plek waar je kunt genieten van de ongerepte natuur en de schoonheid van Oman kunt ontdekken.

Gerelateerde berichten
Oman

5 unieke plekken om te overnachten in Oman

In deze blog over unieke overnachten in Oman neem ik je mee in 5 unieke hotels in Oman! We hebben…
Lees verder
Oman

Bezoek Salalah, het groene Oman

Salalah, de betoverende parel van Oman, trekt toeristen van over de hele wereld maar bovenal ook…
Lees verder
Oman

Ontdek de Jebel Shams, maak de Jebel Shams Balcony Walk

Jebel Shams, ook wel bekend als de “Berg van de Zon”, is met een 3007 meter, de hoogste…
Lees verder