Albanië

De 10 mooiste stranden van Albanië: een gids voor een onvergetelijke vakantie

Albanië is een land met een kustlijn van meer dan 300 kilometer en is een paradijs voor strandliefhebbers. Het land heeft een gevarieerde kustlijn, met zowel zandstranden als kiezelstranden. De stranden zijn vaak omgeven door groene heuvels en bergen, waardoor ze een adembenemend uitzicht bieden.

De 10 mooiste stranden van Albanië zijn:

1. Dhermi
Dhermi is een klein dorpje aan de Albanese Riviera. Het dorpje is omgeven door prachtige heuvels en bergen en heeft een aantal van de mooiste stranden van Albanië. De bekendste stranden van Dhermi zijn de Blue Eye Beach en de Pirate Beach.

2. Ksamil
Ksamil is een badplaats aan de Albanese Riviera. Het dorpje ligt in een prachtige baai en heeft een aantal kleine eilandjes die je kunt bezoeken. De stranden van Ksamil zijn bedekt met wit zand en hebben kristalhelder water.

3. Durrës
Durrës is de grootste stad van Albanië en heeft een lange kustlijn. De stad heeft een aantal mooie stranden, waaronder het Lungomare-strand, het Durrës-strand en het Velipoja-strand.

4. Vlora
Vlora is een stad in het zuiden van Albanië. De stad heeft een aantal mooie stranden, waaronder het Karaburun-strand, het Llogara-strand en het Vlora-strand.

5. Saranda
Saranda is een badplaats in het zuiden van Albanië. De stad ligt in een prachtige baai en heeft een aantal mooie stranden, waaronder het Jale-strand, het Ksamil-strand en het Saranda-strand.

6. Himarë
Himara is een stad in het zuiden van Albanië. De stad ligt in een prachtige baai en heeft een aantal mooie stranden, waaronder het Porto Palermo-strand, het Dhërmi-strand en het Palasë-strand.

7. Gjirokastër
Gjirokastër is een stad in het zuiden van Albanië. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft een aantal mooie stranden, waaronder het Gjirokastër-strand, het Ksamil-strand en het Saranda-strand.

8. Shkodra
Shkodra is de op één na grootste stad van Albanië. De stad ligt aan het Meer van Shkodra en heeft een aantal mooie stranden, waaronder het Velipoja-strand, het Plazh i Vjeter-strand en het Shkodra-strand.

9. Krujë
Krujë is een stad in het noorden van Albanië. De stad staat bekend om zijn middeleeuwse citadel en heeft een aantal mooie stranden, waaronder het Durrës-strand, het Krujë-strand en het Shkodra-strand.

10. Shengjin
Shengjin is een badplaats in het noorden van Albanië. De stad ligt aan de Adriatische Zee en heeft een aantal mooie stranden, waaronder het Shengjin-strand, het Durrës-strand en het Vlora-strand.

Tips voor een onvergetelijke vakantie aan de Albanese stranden

  • De beste tijd om Albanië te bezoeken is in de zomer, van juni tot september. In deze periode is het weer warm en zonnig en zijn de stranden druk.
  • Als je op zoek bent naar een rustige plek, kun je het beste buiten het hoogseizoen reizen.
  • De meeste stranden in Albanië zijn gratis toegankelijk, maar er zijn ook een aantal stranden waar je entree moet betalen.
  • Veel stranden in Albanië zijn voorzien van faciliteiten zoals ligstoelen, parasols en restaurants.
  • Albanië is een veilig land, maar het is altijd verstandig om voorzichtig te zijn, zoals je dat ook in andere landen zou doen.

Conclusie
Albanië heeft een prachtige kustlijn met een aantal van de mooiste stranden van Europa. Met deze gids kun je de perfecte strandvakantie in Albanië plannen.

Gerelateerde berichten
Albanië

Berat - bergen, cultuur en raften

Ik geef je in deze blog een overzicht van de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Berat en…
Lees verder
Albanië

Tirana - De 9 bezienswaardigheden

Zoals ik al eerder vertelde in mijn vorige blog is Albanië een prachtige parel. Het land barst van…
Lees verder
AlbaniëEuropa

Albanese Alpen - Wandel van Theth naar Valbona

In dit avontuurlijke artikel gaan we dieper in op de spectaculaire wandeltocht van Theth naar…
Lees verder