Griekenland

Boottocht vanuit Santorini naar het vulkanische eiland Nea Kameni

Ontdek het vulkanische eiland Nea Kameni vanuit Santorini

Verblijf je nu of binnenkort op het prachtige Santorini? Dan is een boottocht naar het vulkanische eiland Nea Kameni een hele leuke excursie! Wat kan je verwachten van deze boottocht? Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring.

Met de zeilboot naar Nea Kameni: een vulkanisch eiland om te ontdekken

Je vertrekt vanuit de haven van Athinios. De reis hiernaartoe is al bijzonder. Je gaat namelijk zigzaggend de berg af met de bus. Vervolgens stap je op de zeilboot. Kleine tip: wees hier een echte toerist en ga vast vooraan staan om een goed plekje uit te zoeken. De boten zijn in de zomer vaak erg druk bezocht. Het kan dus vechten zijn voor een plekje in de schaduw.

Terwijl je op de boot zit en geniet van het uitzicht op het heldere blauwe water, zul je al snel het vulkanische eiland Nea Kameni zien opdoemen. Dit eiland is ontstaan door meerdere vulkaanuitbarstingen en is een unieke plek om te bezoeken. Zodra je voet aan wal zet, kun je een wandeling maken naar de krater van de vulkaan. Enig nadeel: je moet eerst € 5,- betalen. Dit wordt gebruikt om het eiland te onderhouden voor toeristen.

Ontdek het vulkanische eiland Nea Kameni vanuit Santorini - uitzicht vanaf het eiland

Onderweg kom je zwarte lavaformaties tegen en misschien zie je zelfs wat stoom ontsnappen uit de grond. Je loopt samen met je gids – en tientallen andere toeristen – naar het meest actieve deel van het eiland. Spoiler alert: dit is niet meer dan een beetje stoom uit de grond. Verwacht geen vulkanen zoals in Napels, IJsland of wat je van tv kent.

Zorg voor je wandeling wel voor dichte schoenen. Je loopt soms ook op met grind opgevulde paden. Met slippers ga je een vervelende wandeling tegemoet. De wandeling is niet pittig, maar het is zeker niet zo vlak als Nederland.

Eenmaal boven bij de krater kun je genieten van adembenemende uitzichten op de omliggende eilanden en de indrukwekkende caldera van Santorini. Neem de tijd om foto’s te maken en de schoonheid van dit unieke landschap in je op te nemen. Vergeet ook niet om wat water en zonnebrandcrème mee te nemen, want het kan flink warm worden in de volle zon.

Warmwaterbronnen van Palea Kameni

Na je bezoek aan Nea Kameni is het tijd om in de warmwaterbronnen van Palea Kameni te zwemmen. Spring van de boot en zwem naar deze natuurlijke spa, waar je het warme water op je huid zult voelen. De zee is hier op sommige plekken wel 35 graden Celsius! Dit komt door de vulkanische activiteit die het water opwarmt. Of het nu echt lekker is terwijl het buiten ook 30 graden is? Dat mag je zelf bepalen. maar het is wel bijzonder om mee te maken.

Zwemmen naar de natuurlijke warmtebronnen vulkanische eiland Nea Kameni vanuit Santorini

De warmwaterbronnen zijn niet alleen bijzonder, maar ze hebben ook geneeskrachtige eigenschappen. Het water bevat namelijk veel mineralen en helpt bij het verlichten van spier- en gewrichtspijn, huidaandoeningen en zelfs stress. Maar goed, je kunt je afvragen of die paar minuten dat je er zwemt echt veel doen. Geniet vooral van een unieke ervaring om in het warme water te zwemmen met het prachtige landschap van de caldera en de eilanden op de achtergrond.

Wij kozen ervoor om wat later op de dag de boot te nemen. Hierdoor hadden we een prachtige zonsondergang op onze boottocht terug naar Santorini.

Boottocht terug savonds vulkanische eiland Nea Kameni vanuit Santorini

Boek je boottocht op tijd

Als je in het hoogseizoen naar Santorini gaat, is het aan te raden om je boottocht naar Nea Kameni en de warmwaterbronnen enkele dagen van tevoren te boeken. Er is namelijk veel vraag naar deze excursie en je wilt natuurlijk niet achter het net vissen. Houd er wel rekening mee dat ze de boot echt vol met toeristen laden, dus het kan een beetje druk zijn. Maar laat dat je niet tegenhouden, want deze ervaring is het zeker waard!

In alle excursies word je met een bus gehaald en gebracht naar je hotel. Lees even goed of ze ook langs jouw hotel komen.

Staat Nea Kameni ook op jouw excursielijst?

Een boottocht vanuit Santorini naar het vulkanische eiland Nea Kameni en de warmwaterbronnen van Palea Kameni is een unieke en onvergetelijke ervaring. Je zult genieten van prachtige uitzichten, een wandeling op een actieve vulkaan, en de bijzondere warmwaterbron in zee. Dus waar wacht je nog op? Boek je boottocht en beleef een geweldige dag op het water!


Gerelateerde berichten
Griekenland

Het Zuiden van Santorini - Tips, restaurants & accommodaties

Santorini, een prachtig eiland in Griekenland, trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele…
Lees verder