Nederland

Sonnema Berenburg: De bekendste Kruidenbitter van Nederland

Sonnema Berenburg, de onmiskenbare kruidenbitter van Nederland, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Friese herbergen van weleer. Tijdens boeiende rondleidingen in de distilleerderij wordt enthousiast verteld hoe Sonnema erin slaagt maar liefst 71 kruiden te verwerken in elke fles Berenburg. Bezoekers krijgen een fascinerend inzicht in het ambachtelijke proces achter deze geliefde drank.

Het bezoekerscentrum van Sonnema vertelt het verhaal van dit nationale drankje, dat zijn oorsprong vindt in de levendige herbergen van Friesland. In een tijd waarin iedere herbergier zijn eigen kruidendrank brouwde volgens een geheim recept, onderscheidde Fedde Sonnema zich als een meester in het vak. Met toewijding plukte hij eigenhandig de kruiden die nodig waren voor zijn stevige, donkerbruine kruidendrank.

De populariteit van Sonnema’s creatie groeide snel, en al gauw besloot hij om zijn ingrediënten voortaan te betrekken bij Hendrik Beerenburg, een gerenommeerde kruidenspecialist uit Amsterdam. Echter, Beerenburg stelde als voorwaarde dat alle afnemers hun drankje ‘Beerenburg’ zouden noemen. Fedde Sonnema gaf hier gedeeltelijk aan toe, maar voegde zijn eigen twist toe door één letter uit de naam te schrappen, wat leidde tot de iconische naam: Sonnema Berenburg.

Gelegen aan de schilderachtige Stoombootkade 12, biedt Sonnema Berenburg bezoekers een onvergetelijke ervaring, waar ze de geheimen van deze geliefde kruidenbitter kunnen ontdekken en proeven.

Gerelateerde berichten
Nederland

Oudste nog bestaande bedrijf in Nederland?

Koninklijke Tichelaar Makkum, het oudste nog bestaande bedrijf in Nederland, heeft een rijke…
Lees verder
Nederland

De oudste Studentenkroeg van Nederland

In de levendige straten van Nederland bevindt zich een iconische plek die al eeuwenlang het hart…
Lees verder
Nederland

Het Eerste Vliegveld van Nederland: Soesterberg

Het eerste Nederlandse vliegveld, een mijlpaal in de geschiedenis van de luchtvaart, opende zijn…
Lees verder