Nieuw-Zeeland

Last van hooikoorts in Nieuw-Zeeland?

Hooikoorts in nieuw-zeeland - ja of nee

Als je deze blog leest ben je waarschijnlijk net als ik bang voor hooikoorts in Nieuw-Zeeland. De seizoenen in Nieuw-Zeeland zijn omgekeerd vergeleken met onze Nederlandse seizoenen. Is het nodig om hooikoortsmedicijnen in te slaan voor je vakantie in Nieuw-Zeeland? Ik ga je een goede dosis hoop geven. Want persoonlijk heb ik nergens last van gehad in Nieuw-Zeeland! Juich alleen niet te vroeg. Zeker in het voorjaar en het begin van de zomer is de kans toch aanwezig dat je er last van hebt. En je bent in goed gezelschap, naar schatting heeft 20% van de bevolking van Nieuw-Zeeland er last van.

Waar kun je in Nieuw-Zeeland last krijgen van hooikoorts?

In Nieuw-Zeeland begint de bestuiving in het noorden van het Noordereiland en beweegt zich geleidelijk naar beneden door het Zuidereiland.

Hooikoorts Nieuw zeeland noordereiland

Gewoonlijk zijn bomen de eerste planten die bestuiven, naarmate het weer warmer wordt tegen het einde van de winter/het begin van de lente (soms al in juli). Dit kan echter van jaar tot jaar variëren en wordt waarschijnlijk beïnvloed door klimaatverandering. Ga je in de populaire periode, november en december? Dan hoef je eigenlijk niet veel te vrezen van de bomen. Deze bestuivingsperiode duurt meestal niet lang.

Acaciabomen zijn vaak de boosdoeners als het gaat om pollenallergieën, net als zilverberken en eiken. Het boompollen seizoen begint in augustus en loopt door tot oktober.

Tropisch Nieuw Zeeland hooikoorts zuidereiland

Hooikoorts in Nieuw-Zeeland: voornamelijk door grassen

Het pollenseizoen van gras duurt meerdere maanden, van augustus/september tot maart De stuifmeelconcentraties variëren afhankelijk van de regio waarin je je bevindt natuurlijk door de weersomstandigheden. Stuifmeel wordt vrijgegeven op warme, droge, winderige dagen, terwijl regen de lucht schoonspoelt van stuifmeel. Heb je regenachtige dagen (die komen met regelmaat voor in Nieuw-Zeeland)? Dan zal je er waarschijnlijk weinig last van hebben.

Nieuw-Zeeland kent door haar afgelegen ligging minde verschillende soorten planten en bomen. Hierdoor is de kans kleiner dat je ergens allergisch voor bent.

Hooikoorts klachten Nieuw-Zeeland

Invoering van exotische planten

De invoering van exotische planten in Nieuw-Zeeland heeft geleid tot een toename van allergenen in de omgeving. Sommige van deze planten produceren veel pollen, wat de hooikoortssymptomen verergert. In Nieuw-Zeeland zijn ze zeer streng als het gaat om het beschermen van hun inheemse flora. Maar waar planten vol in bloei staan, heb je als hooikoortspatiënt vaak last van de bijwerkingen.

Wandelen in Nieuw Zeeland hooikoorts last ja of nee zuidereiland

Hooikoorts tip voor Nieuw-Zeeland: neem voor de zekerheid je hooikoortsmedicijnen mee

Heb je in Nederland last van hooikoorts? Neem dan zeker je pilletjes of neusspray mee. Je hoort verschillende verhalen of mensen hier daadwerkelijk er last van hebben. De een heeft er opeens geen last van, maar je kunt beter voorbereid zijn. Zelf had ik er gelukkig geen enkele last van (periode november – december), maar ik was voor de zekerheid wel voorbereid. Neem je liever de gok en neem je niks mee? Wees gerust. Ik zal op de lokale tv (NZ1) al reclame voor hooikoortsproducten. De lokale apotheek helpt je dus graag verder.

Nieuw-Zeeland PINS (1)

Nieuw-Zeeland in Google Maps

Wij maken je rondreis makkelijk door 170+ bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland met je te delen via Google Maps in een paar kliks.

€ 3,95

iDeal via mollie
Gerelateerde berichten
Nieuw-Zeeland

Fergburger Queenstown, de beste burger van Nieuw-Zeeland?

Wanneer je rond etenstijds door Queenstown wandelt gaat één ding je opvallen: je ziet nogal veel…
Lees verder
Nieuw-Zeeland

11x mooiste bezienswaardigheden Noordereiland Nieuw-Zeeland

Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland biedt een prachtige mix van natuur en cultuur. Van prachtige…
Lees verder
Nieuw-Zeeland

Milford Sound of Doubtful Sound - Welke is beter?

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn prachtige fjorden. Milford Sound en Doubtul Sound zijn hier…
Lees verder