Elektrische auto huren in Nieuw-Zeeland - alles wat je moet weten
Nieuw-Zeeland

Elektrische auto huren in Nieuw-Zeeland: alles wat je moet weten

Nieuw-Zeeland is een prachtig land met veel te bieden voor natuurliefhebbers. Het is een populaire bestemming voor roadtrips, en een elektrische auto is een geweldige manier om het land te verkennen.

In deze blog leg ik je uit wat je moet weten over het huren van een elektrische auto in Nieuw-Zeeland. Hoe is het laadnetwerk, wat zijn de kosten van het huren en opladen van een elektrische auto, en hoe je de beste elektrische autoverhuurder vindt.

Laadnetwerk in Nieuw-Zeeland

Het laadnetwerk in Nieuw-Zeeland is goed ontwikkeld. Er zijn snelladers langs de belangrijkste routes, en er zijn ook veel laadpalen bij hotels, restaurants en andere voorzieningen.

In 2023 waren er in Nieuw-Zeeland ongeveer 1.500 openbare laadpalen, waarvan ongeveer 200 snelladers. De snelladers zijn meestal te vinden langs de belangrijkste snelwegen, zoals de State Highway 1 (SH1).

Op PlugShare is goed te zien dat Nieuw-Zeeland een uitstekend laadnetwerk heeft, vol met snelladers. Moet je toch naar afgelegen plekken? Zorg dan dat je altijd je route plant via bijvoorbeeld A Better Route Planner.

Laadnetwerk Nieuw Zeeland via PlugShare

ChargeNet heeft het grootste laadnetwerk

ChargeNet heeft het grootste landelijke netwerk van 50 kW DC-snellaadstations en installeert waar mogelijk steeds meer hyperchargers (300 kW voor 3 gelijktijdige laadsessies) om de toenemende vraag naar elektrische voertuigen in Nieuw-Zeeland bij te houden.

Je kunt ook charge.net.nz/map bezoeken om locatie-informatie te vinden over hun huidige en toekomstige snellaadstations in Nieuw-Zeeland of de ChargeNet-app downloaden om toegang te krijgen tot hun landelijke laadnetwerk onderweg. Zorg dat je deze app op je telefoon hebt, want je zal ongtwijfeld een laadstation tegenkomen.

Foto van ChargeNet

Foto van ChargeNet

Kosten van het huren en opladen van een elektrische auto in Nieuw-Zeeland

De kosten van het huren van een elektrische auto in Nieuw-Zeeland zijn vergelijkbaar met de kosten van het huren van een benzineauto. De huurprijzen variëren afhankelijk van het type auto, de huurperiode en de autoverhuurder.

De kosten van het opladen van een elektrische auto in Nieuw-Zeeland zijn ook vergelijkbaar met de kosten van het tanken van een benzineauto. De kosten per kilowattuur variëren afhankelijk van de laadsnelheid en de laadpaal.

Rekenvoorbeeld opladen vs benzine

De kosten van het opladen van een elektrische auto in Nieuw-Zeeland variëren afhankelijk van de laadsnelheid en de laadpaal. De gemiddelde kosten per kilowattuur zijn ongeveer 0,80 NZD per kWh. Je kan de actuele prijzen het beste checken bij ChargeNet. Zij hebben hun prijzend vermeld staan op hun kaart.

In het algemeen rijdt een elektrische auto ongeveer 5 tot 7 kilometer op 1 kWh.

In het algemeen rijdt een benzineauto ongeveer 10 tot 15 kilometer op 1 liter benzine. In 2023 betaal je ongeveer 3 NZD per liter.

Je kan dus gerust stellen dat elektrisch rijden goedkoper is op basis van kilometers. Toch ligt de huurprijs vaak iets hoger, omdat elektrische auto’s duurder (maar vaak ook luxer) zijn.

Ben je met z’n tweeën en wil je een elektrische auto huren? Dan is het laadnetwerk zeker aanwezig en hoeft het rijden niet eens heel duur te zijn! Ben je met een gezin en heb je de ruimte nodig? Dan kan een brandstofauto met name door de grootte en de huurprijs gunstiger uitpakken.

Hoe vind je de beste elektrische autoverhuurder in Nieuw-Zeeland

Er zijn veel verschillende autoverhuurders in Nieuw-Zeeland die elektrische auto’s verhuren. Om de beste elektrische autoverhuurder te vinden, kun je de volgende tips volgen:

  • Vergelijk verschillende autoverhuurders. Vergelijk de prijzen, het aanbod van auto’s en de locatie van hun kantoren voordat je een beslissing neemt.
  • Boek op tijd. Vooral in het hoogseizoen is het slim om op tijd te boeken. Hoe korter je van tevoren boekt, hoe minder opties er zijn.

Een elektrische auto is een geweldige manier om Nieuw-Zeeland te verkennen. Het laadnetwerk in Nieuw-Zeeland is goed ontwikkeld, en de kosten van het huren en opladen van een elektrische auto zijn betaalbaar. Door je huiswerk te doen en de beste elektrische autoverhuurder te vinden, kun je zorgeloos genieten van je reis.

Gerelateerde berichten
Nieuw-Zeeland

Last van hooikoorts in Nieuw-Zeeland?

Als je deze blog leest ben je waarschijnlijk net als ik bang voor hooikoorts in Nieuw-Zeeland. De…
Lees verder
Nieuw-Zeeland

8 dingen om te doen in Abel Tasman National Park in Nieuw-Zeeland

Abel Tasman National Park is een paradijs op aarde dat je gewoon niet mag missen tijdens je bezoek…
Lees verder
Nieuw-Zeeland

Bezoek Auckland: Nieuw-Zeelands "City of Sails"

Waarschijnlijk reis je niet naar Nieuw-Zeeland voor de steden, maar voor de prachtige natuur. Toch…
Lees verder