Algemeen

De beste apps voor tijdens je rondreis of vakantie

De beste apps voor tijdens je rondreis of vakantie

Of je nu een doorgewinterde globetrotter bent of je eerste buitenlandse avontuur plant, één ding is zeker: je smartphone is je beste vriend tijdens je reis. Met de overvloed aan apps die beschikbaar zijn, kan je reis soepeler, georganiseerder en leuker worden dan ooit tevoren. In deze blog delen we de beste apps die je moet hebben voor een zorgeloze reiservaring.

Navigatie voor onderweg: Google Maps en Maps.me

Zonder twijfel zijn navigatie-apps een redder in nood tijdens het reizen. Google Maps en Maps.me bieden offline kaarten, zodat je niet afhankelijk bent van een constante internetverbinding. Markeer je accommodatie, attracties en restaurants op voorhand, zodat je overal kunt verkennen zonder te verdwalen.

Ook handig als je wel internet hebt: Google Maps laat de highlights in de buurt zien. Handig als je op rondreis bent en een leuke tussenstop zoekt.

Slimme bankzaken: Wise (voorheen TransferWise) en Revolut

Geldzaken regelen in het buitenland kan een gedoe zijn, maar apps zoals Wise en Revolut maken het gemakkelijk. Met Wise kun je geld overmaken tegen voordelige wisselkoersen en met Revolut kun je betalen en geld opnemen zonder verborgen kosten.

Eerder schreef ik al een blog over het gebruik van Revolut in IJsland. Superhandig om bijna 2% per transactie te besparen!

Adembenemende wandelingen vinden: AllTrails

Voor avontuurlijke reizigers is AllTrails de ideale app. Ontdek de mooiste wandelroutes, trailreviews en gedetailleerde kaarten, zelfs in afgelegen gebieden. Of je nu een ontspannen wandeling wilt maken of een uitdagende trektocht wilt proberen, AllTrails heeft het allemaal.

De gratis versie is prima te gebruiken zolang je internet hebt. Iets wat je vaak juist niet hebt bij de mooiste hikes. Offline kaarten kost je een abonnement. Maar mijn ervaring is dat je het met de gratis versie prima kan gebruiken. In het park volg je namelijk gewoon de wegbewijzering (of de menigte).

De lokale taal spreken met Duolingo of Translate Now

Wil je de lokale taal leren? Met Duolingo kan je je lol op, want er zijn tal van talen die je op speelse wijze kunt leren. Ga je liever voor gemak, maar moet je met een local die geen Engels spreekt iets belangrijks bespreken? Zorg dat je de app Translate Now op je telefoon hebt staan. Je kan dan gemakkelijk iemand iets laten inspreken om dit te vertalen. Deze app is ook offline beschikbaar. Ook Google Translate heeft een app waarmee dit kan overigens.

Een e-sim op je telefoon via een app: altijd internet onderweg met Airalo en Nomad

Wil je niet moeilijk hoeven doen over een internetabonnement in het buitenland? Ook daar zijn apps voor! Met Airalo en Nomad kiest je een internetabonnement uit en krijg je een tijdelijk e-sim. Je hoeft dus geen loesje kantoor op te zoeken of op het vliegveld een veel te duur abonnement af te sluiten. Let erop dat je telefoon wel geschikt is voor een e-sim voordat je deze aanschaft.

Doorgaans is nog steeds het goedkoopste om een lokale winkel binnen te wandelen van een provider in het buitenland en daar een abonnement af te sluiten.

Culinaire avonturen: Yelp en OpenTable

Voor fijnproevers en liefhebbers van lokale keukens zijn apps zoals Yelp en OpenTable onmisbaar. Vind de beste restaurants, lees recensies en maak zelfs reserveringen, allemaal binnen handbereik. Zo kan je op vakantie altijd een restaurantje vinden naar jouw smaak.

Perfecte verblijven: Booking.com en Airbnb

Niets is belangrijker dan een comfortabele plek om te rusten na een dag vol ontdekkingen. Met Booking.com kun je eenvoudig accommodaties vergelijken en boeken, terwijl Airbnb unieke verblijfplaatsen biedt die een lokale ervaring toevoegen aan je reis. Je kent de apps ongetwijfeld al, maar juist doordat ze zo bekend zijn, kan je overal terecht.

Tips voor het gebruik van apps in het buitenland

  • Offline beschikbaarheid: Zorg ervoor dat de apps die je kiest ook offline kunnen werken. Dit bespaart mobiele data en geeft je toegang tot informatie wanneer je geen internet hebt.
  • Veiligheid voorop: Gebruik openbare Wi-Fi-netwerken met voorzichtigheid en maak indien mogelijk gebruik van een VPN om je online activiteiten te beveiligen.
  • Batterijbesparing: Schakel de batterijbesparingsmodus in of draag een draagbare oplader bij je om ervoor te zorgen dat je smartphone niet plotseling leeg is.

Andere handige apps voor op reis:

  • XE Currency: Houd wisselkoersen up-to-date en vermijd verwarring over prijzen.
  • TripIt: Houd al je reisdetails op één plek georganiseerd, van vluchtschema’s tot hotelreserveringen.
  • Reisapp Buitenlandse Zaken: Blijf op de hoogte van reisadviezen, veiligheidsinformatie en consulaire bijstand vanuit je eigen land terwijl je in het buitenland bent.
  • Douane app: Krijg inzicht in douanevoorschriften, invoerrechten en andere regelgeving om vlot door de douane te gaan tijdens je reis.
  • GGD Reist Mee: Ontvang gezondheidsadviezen, vaccinatie-informatie en tips voor gezond reizen vanuit de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) om je reiservaring zo veilig en aangenaam mogelijk te maken.

Met deze selectie van apps ben je klaar om de wereld te verkennen zonder je zorgen te maken over de kleine details. Of je nu ronddwaalt in smalle straatjes of geniet van culinaire hoogstandjes, je smartphone staat paraat om je reis onvergetelijk te maken. Veel reisplezier!

Gerelateerde berichten
Algemeen

Goedkope maaltijden koken met waterkoker tijdens je rondreis

De wereld rondreizen: een droom voor velen, maar het budget kan soms roet in het eten gooien. Vooral…
Lees verder
Algemeen

Hoe pak ik mijn backpack in voor een huttentocht?

Heb je een gave huttentocht op de planning staan en ben je al bezig met het inpakken van je…
Lees verder