Geld besparen op al je transacties wisselkoers IJslandse kroon Euro
IJsland

Wisselkoers Euro – IJslandse Kroon: zo bespaar je geld op iedere transactie

Op reis naar het prachtige IJsland? Vergeet dan niet dat ze in IJsland met de IJslandse Kronen (ISK) betalen en niet met de Euro. De IJslandse Kroon is de officiële munteenheid van IJsland en wordt overal geaccepteerd. Of je nu een bezoek brengt aan de Blue Lagoon, de ongerepte natuur verkent of geniet van de lokale keuken, je hebt IJslandse Kronen nodig om te betalen. Maar maak je geen zorgen, je kunt overal gewoon pinnen. En juist dáár kan je geld op besparen. Hoe? Ik leg het je uit.

Wisselkoersen zorgen vooreen opslag per transactie

Houd er rekening mee dat banken per transactie een opslag rekenen voor het wisselen van Euro naar IJslandse kroon. Gelukkig kan je in IJsland overal pinnen zoals je gewend bent in Nederland. Zowel met Maestro, VPAY als je creditcard. En precies daarmee verdienen de banken een leuk extraatje.

Toch kan je juist op je pintransacties geld besparen. Je kan per pintransactie al al snel 1% tot 2% meer betalen dan via andere betaalopties. Ga je 2 weken of langer naar IJsland? Dan kan je vrij simpel een gratis etentje of activiteit verdienen!

Rekenvoorbeeld: ING vs Revolut

Op de website van de ING kan je een berekening maken van de wisselkoers..ING toont een wisselkoers van de vreemde valuta naar de Euro, dus voor het gemak heb ik mijn voorbeeld ook zo beschreven.

In onderstaande screenshot zie je een wisselkoers (ISK-EUR) van 0,0068196. Je ziet in het screenshot al de nodige percentages terugkomen die ING extra berekent.

ING berekening IJslandse kroon voor Euro

Niet voor niks maak ik al jaren gebruik van Revolut voor in het buitenland. Revolut is een bedrijf dat bankdiensten aanbiedt via een mobiele app. Het is één app voor al je geldzaken, waarmee je onder andere valuta kunt omwisselen zonder verborgen kosten. Het voordeel van het wisselen van Euro naar IJslandse kroon met Revolut is dat je altijd geweldige wisselkoersen krijgt zonder extra kosten. Dit betekent dat je meer geld overhoudt om te besteden tijdens je reis naar IJsland. In feiten zet je gewoon IJslandse kroon op je betaalrekening bij Revolut.

Het screenshot hieronder (zelfde momentopname) laat een wisselkoers (ISK-EUR) van 0,006707 zien. In dit voorbeeld bespaar je met hetzelfde bedrag € 2,25 ofwel een percentage van 1,65%. Toch mooi meegenomen!

Revolut is gratis te downloaden. Vervolgens zet je gemakkelijk geld op je rekening met iDeal (ook zonder extra kosten). Een bekend alternatief is Wise.

Je kunt voor een paar euro ook een fysieke creditcard aanschaffen. Handig als je bijvoorbeeld naar Amerika gaat waar je vaak je creditcard afgeeft om te betalen. De app werkt dan ook voor valuta’s als de Dollar of de Zuid-Afrikaanse rand. Ofwel, een must have voor de internationale reiziger.

IJslandse Kroon voor Euro wisselen in Revolut

Cash geld nodig in IJsland?

In IJsland is het niet nodig om cashgeld op te nemen. Zelfs de parking kan je alleen online betalen. Voor het opnemen van cashgeld betaal je zelfs een vaste vergoeding. Bij de ING is dit op het moment van schrijven bijvoorbeeld € 3,50 per cashopname. Dat is een vast bedrag naast het verschil in wisselkoers zoals hierboven beschreven. Als je dan toch cash pint, zorg dat je eenmalig een bedrag pint voor de rest van je vakantie.

Al met al: ga vooral genieten als je je trip naar IJsland plant. Ik ben verliefd geworden op het land. En als je ook verliefd bent op je portemonnee, dan loont het om goed geïnformeerd op pad te gaan!

Revolut gebruiken?

Met de app Revolut kan je 1% tot 2% besparen op al je transactiekosten in het buitenland, wat het een must-have maakt voor frequente reizigers, zoals bijvoorbeeld in IJsland. Het is goed om te weten dat ik geen enkel belang heb bij Revolut, maar ik vind het persoonlijk gewoon erg handig tijdens het reizen. Op de website van Revolut kan je meer informatie vinden over de standaardkosten en betalingen die kosteloos zijn met een Standaard-plan.

Positief

  • +Bespaar 1% tot 2% per pintransactie
  • +Gratis app
  • +Fysieke creditcard te bestellen
  • +Werkt in tientallen valuta's (waaronder de IJslandse Kroon)
  • +Geld toevoegen via iDeal

Negatief

  • -Aparte rekening & app
  • -Je kunt de app maar aan één bankrekening koppelen
  • -In het weekend betaal je een toeslag om geld te wisselen

Meer weten?

Bekijk Revolut
Gerelateerde berichten
IJsland

Bezoek Krýsuvík en de Seltún Hot Springs: laat je verbazen!

Welkom bij het betoverende Krýsuvík en de Seltún Hot Springs, waar je kan kennismaken met het…
Lees verder
IJsland

13 daagse rondreis IJsland: onze hotels & route

Ben je op zoek naar een voorbeeld van een rondreis door IJsland? Dat kan ik me goed voorstellen.
Lees verder
IJsland

De zwarte waterval Svartifoss: een must-see in IJsland!

IJsland staat bekend om zijn adembenemende landschappen, en een van de meest betoverende natuurlijke…
Lees verder