West-Amerika

Alternatieven voor Antelope Canyon – zo bespaar je tot wel 50%

Antelope Canyon alternatieven

Veel mensen weten dit niet, maar er zijn meerdere alternatieven voor Antelope Canyon (Page, Arizona) die net zo mooi, zo niet mooier zijn, en ook vlakbij zijn. In deze blog laat ik je graag de alternatieven zien voor de Upper Antelope Canyon en de Lower Antelope Canyon. Laat ik voorop stellen: beide Canyons zijn prachtig. Maar zoals je in de titel leest: je kunt flink geld besparen.

De reden dat Antelope Canyon zo duur is

Antelope Canyon heeft een enorme reputatie gekregen als “dé plek” waar het zonlicht door de fantastische canyonwanden schijnt. Je kunt hier mooie Instagram plaatjes maken. Dat weten de locals ook: je betaalt snel 150 dollar per persoon voor een tour van een uur bij de Upper Antelope Canyon. En je hebt ook weinig keus, want de Antelope Canyon ligt op privéterrein. Dat betekent dat je niet op eigen houtje een hike mag maken.

  • Antelope Canyon ligt op privéterrein en is daarom alleen toegankelijk met een gids (je betaalt snel al $150!).
  • Je moet ver van tevoren boeken: de tijdsloten zitten snel vol.
  • Antelope Canyon is extreem populair en vaak overvol.
  • Weersomstandigheden kunnen je bezoek verpesten: droogte maakt kanoën onmogelijk; extreem weer zorgt voor overstromingen.

Rondleidingen

Ik heb in zulke gebieden een hekel aan rondleidingen en drukke gebieden waar heel veel toeristen komen (jij waarschijnlijk ook). En wanneer je niet van tevoren boekt is de kans groot dat er geen plek is op de dag dat je er bent. Gelukkig zijn genoeg plaatsen zoals Antelope Canyon in de buurt zijn en zijn deze vaak een stuk goedkoper. Houd er wel rekening mee dat je altijd met een gids het terrein moet betreden.

3 alternatieven binnen 30 minuten van de Upper Antelope Canyon

  1. Antelope Canyon X.
  2. Cardiac Canyon
  3. Cathedral Wash
Antelope Canyon X

Antelope Canyon X

Ongeveer 1,5 uur – vanaf $40 $50 (update 2024)

De Antelope Canyon X dankt zijn naam aan de ‘X’ die te zien is in de Canyon. Je ziet dit op de foto hierboven. Zelf heb ik de Antelope Canyon X by Taadidiin Tours gedaan. Deze is te boeken vanaf $50 per persoon (2024). Een flinke besparing op je budget ten opzichte van de Upper Antelope Canyon. Deze tour is vergelijkbaar met de bekendere tours, maar bestaat pas een paar jaar. Je rijdt met je eigen auto achter de gids aan richting de Canyon. Vervolgens wandel je samen met de gids de canyon in.

Je zal hier minder drukte treffen en je krijgt alle tijd om je unieke foto’s te nemen. Ik verwacht dat de Antelope Canyon X flink populairder gaat worden de komende jaren door de aantrekkelijke prijs.

Via Taadidiin Tours kan je niet annuleren. Wil je dat wel? Via GetYourGuide – Antelope Canyon X tours kun je gewoon met iDeal betalen en tot 7 dagen van tevoren annuleren. Wel betaal je iets meer per persoon.

Cardiac Canyon

Ongeveer 6 uur – vanaf $240

Bijna alle tours duren maximaal 1,5 uur. Daar zit vaak ook de heen- en terugreis bij voor de volgende hordes toeristen hetzelfde gaan doen. Wil je langer genieten van al het moois? Dan kan je de Cardiac Canyon proberen. Dit is een tour van bijna 6 uur.

Ook deze tour is te boeken via Taadiddin Tours.

Cathedral Wash

5,3 km hike zonder gids – perfecte aanvulling op een dag Antelope Canyon

Cathedral Wash is een slot canyon, bekend om zijn hoge zandstenen muren, kleurrijke landschappen en smalle passages die zijn uitgesleten door watererosie. Het wordt vaak beschouwd als een alternatief voor de nabijgelegen Antelope Canyon. Mijn tip: doe ze allebei op één dag!

Wil je een goede indruk van de canyon en de precieze wandelroute? Bekijk de hike via All Trails.

Gerelateerde berichten
West-Amerika

Fremont Street Experience: de oude strip van Las Vegas

Las Vegas staat bekend om zijn sprankelende neonlichten, extravagante casino’s en weelderige…
Lees verder
West-Amerika

Bezoek Joshua Tree National Park - tips & bezienswaardigheden

Ben je van plan om Joshua Tree National Park te bezoeken tijdens je reis naar Californië? Dat is…
Lees verder
West-Amerika

7 van de coolste spooksteden in Arizona

De geschiedenis van Arizona zit boordevol cowboyverhalen en wilde avonturen uit het oude Westen.
Lees verder