West-Amerika

Sequoia vs Redwood: welk park moet je bezoeken?

Sequoia National Park vs Redwood National and State Parks - welk park moet je bezoeken?

Op zoek naar de hoogste of grootste bomen ter wereld? Dan ben je op zoek naar Sequoia of Redwood bomen. En daarvoor moet je in Sequoia National Park of Redwood National and State Parks zijn. En waarschijnlijk heb je tijdens je rondreis door West-Amerika niet de tijd om beide parken te bezoeken. Dus welke bezoek je? In deze blog vertel ik je de afwegingen.

Kaart Californië met San Francisco - LA - Sequoia vs Redwood

Deze blog samengevat

Waar vind je de parken?

 • Redwood National and State Parks: Noord-Californië, 560 km².
 • Sequoia National Park: Zuidelijk deel Sierra Nevada, Californië, 1.635 km².

Hoe kies je?

 • Afhankelijk van je route: Redwood NP ligt dichter bij San Francisco, Sequoia NP past beter in een rondreis met Yosemite NP.
 • Hoogte vs. dikte: Redwoodbomen zijn hoger (tot 115 meter), Sequoiabomen zijn breder (tot 31 meter omtrek).
 • Activiteiten: Redwood NP heeft stranden, Sequoia NP heeft grotten.
 • Natuur: Beide parken hebben prachtige bossen en wandelroutes. Sequoia NP ligt dichter bij Yosemite NP.

Overeenkomsten:

 • Gigantische bomen
 • Prachtige natuur
 • Schilderachtige wegen
 • Drive-thru bomen

Waar bevinden Redwood National and Stake Parks en Sequoui National Park zich?

Redwood National and State Parks bevindt zich in Noord-Californië, en bestaat uit meerdere parken met een oppervlakte van 560 km². Dit park is in 1968 opgericht om de overgebleven kustsequoia’s en kustmammoetbomen te beschermen. Sequoia National Park bevindt zich in het zuidelijke deel van de Sierra Nevada in Californië en is met zijn oppervlakte van 1.635 km² het op één na oudste nationale park van de Verenigde Staten.

Zoals bovenstaande kaart al laat zien: de rest van je rondreis bepaalt voor een groot deel welk park je bezoekt.

Hoe ver is Sequoia National Park van de Redwoods?

Ongeveer 5 uur rijden. Als je begint in Sequoia National Park en naar het noordwesten rijdt, is het dichtstbijzijnde Redwood Park (Muir Woods) ten noorden van San Francisco gelegen.

Maak je de bekende rondreis door West-Amerika met San Francisco, Las Vegas, Los Angeles en alle mooie nationale parken? Dan is Sequoia National Park het best te combineren in je reis.

Hoog vs dik: wat vind je het mooiste om te zien?

Oké, laten we het nu hebben over de echte reden waarom we hier zijn: de hoogste bomen ter wereld. Beide parken hebben een ongelofelijke biodiversiteit en zijn de thuisbasis van de hoogste bomen ter wereld. Redwood National and State Parks heeft gigantische kustsequoia’s en kustmammoetbomen die wel 115 meter hoog kunnen worden met een omtrek van meer dan 20 meter. Over het algemeen zijn Redwoordbomen makkelijker te zien. Je kunt er makkelijker naartoe rijden dan Sequoiabomen. Deze zijn namelijk veel beter beschermd.

Sequoia National Park heeft ook zijn eigen pareltjes, zoals de General Sherman. Deze boom heeft een hoogte van 83 meter en een omtrek van maar liefst 31 meter. Hoewel deze boom niet zo hoog is als de kustsequoia’s in Redwood National and State Parks, is het wel de dikste boom ter wereld. En dat is stiekem indrukwekkender om te zien dan de hoogte. Daarentegen zijn er minder Sequoiabomen dan Redwoodbomen.

Zijn Sequoia’s en Redwoods hetzelfde?

De enige overeenkomst is dat het beide gigantische bomen zijn, maar er zijn grote verschillen. Sequoiabomen zijn breder terwijl Redwood-bomen dunner zijn, hoewel ze wel hoger kunnen worden.

De grootste bomen van Amerika: overeenkomsten tussen de Redwoods en Sequoia-bomen

 1. Natuurlijk zijn ze beide gigantische bomen.
 2. Beide gebieden waarin ze zich bevinden zijn prachtig.
 3. Beide hebben zeer schilderachtige wegen die geweldig zijn om doorheen te rijden.
 4. Beide gebieden met Sequoia- en Redwood-bomen hebben verschillende plekken waar je met je auto door een van de grote bomen kunt rijden.
Wat kan je nog meer doen rondom Redwood National and State Parks

Wat kan je nog meer doen rondom Redwood National and State Parks?

Nu gaan we het hebben over activiteiten en bezienswaardigheden. Beide parken bieden een heleboel toffe dingen om te doen en te zien. Redwood National and State Parks heeft prachtige stranden waar je kunt chillen en genieten van de kustlijn en de oceaan. Daarnaast zijn er wandelroutes zoals de Lady Bird Johnson Grove Trail en de Tall Trees Grove Trail waar je kunt genieten van de majestueuze bomen en de prachtige omgeving.

Ben je van plan langs de kust te reizen? Dan is Redwood National and State Parks een prachtig park om te bezoeken.

Toegang Giant Sequoi via Nationale Parken

Wat zijn de bezienswaardigheden van Sequoia National Park?

Sequoia National Park heeft ook te gekke wandelroutes, zoals de Congress Trail en de Moro Rock Trail, die je langs de reuzensequoia’s en andere bezienswaardigheden voeren. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de Crystal Cave te bezoeken, waar je kunt genieten van de ondergrondse wereld van stalactieten en stalagmieten.

Ook vind je in Sequoia National Park de wereldberoemde General Sherman Tree in het Giant Forest. Deze boom is het grootste levende wezen op aarde. Hij is 83,8 meter hoog en heeft een omtrek van 31 meter.

Voor de natuurliefhebber is Sequoia ideaal: dit ligt namelijk tegen Yosemite National Park aan. Dit park is wereldberoemd om haar prachtige omgeving.

Bosbranden West-Amerika vanuit de auto

Bosbranden: helaas een steeds groter probleem

De laatste jaren hebben bosbranden in West-Amerika zowel Redwood- als Sequoiabomen bedreigd. Deze bomen hebben aangepaste mechanismen ontwikkeld om vuur te weerstaan, zoals dikke schors en resistentie tegen vuur. Echter, de recente bosbranden zijn zo hevig geweest dat sommige van deze bomen toch zijn aangetast. In 2020 hebben de bosbranden in Californië bijvoorbeeld duizenden Sequoia’s en Redwoods bedreigd. Het is hartverscheurend om te zien dat deze prachtige bomen, die soms duizenden jaren oud zijn, worden bedreigd door de verwoestende bosbranden. Gelukkig wordt er hard gewerkt om deze bomen te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties.

Beide parken zijn geweldig: wat past in je route?

Beide parken zijn absoluut geweldig met een unieke biodiversiteit en gigantische bomen. Wil je hoge bomen en prachtige stranden? Dan is Redwood National and State Parks jouw match. Wil je liever een combinatie van reuzensequoia’s en ondergrondse schoonheid ervaren? Dan moet je naar Sequoia National Park. In beide parken is er genoeg te zien en te beleven, dus daarvoor hoef je niet te kiezen. Kies vooral wat goed past in je rondreis door West-Amerika!

Bonustip: neem de adembenemende Tioga Pass Road bij Yosemite

Je trip naar Yosemite National Park aan het plannen? Of ben je er nu? Dan moet je zeker de Tioga Pass rijden. De Tioga Pass Road, ook wel bekend als Highway 120, is een schilderachtige weg die dwars door Yosemite National Park loopt. Deze weg is ongeveer 95 kilometer lang en verbindt de westelijke en oostelijke ingangen van het park met elkaar.

Niet alleen is deze route korter dan het alternatief, maar ook mooier! Maar let op: de Tioga Pass is niet altijd geopend. Je leest alles over de Tioga Pass in de blog die ik erover schreef.

Gerelateerde berichten
West-Amerika

Fremont Street Experience: de oude strip van Las Vegas

Las Vegas staat bekend om zijn sprankelende neonlichten, extravagante casino’s en weelderige…
Lees verder
West-Amerika

Bezoek Joshua Tree National Park - tips & bezienswaardigheden

Ben je van plan om Joshua Tree National Park te bezoeken tijdens je reis naar Californië? Dat is…
Lees verder
West-Amerika

7 van de coolste spooksteden in Arizona

De geschiedenis van Arizona zit boordevol cowboyverhalen en wilde avonturen uit het oude Westen.
Lees verder