Oudsthoorn Zuid-Afrika
Zuid-Afrika

6 dingen om te doen in de buurt van Oudsthoorn

Oudtshoorn is een stad in de provincie West-Kaap, Zuid-Afrika. Het is de hoofdstad van de Klein Karoo, een prachtige regio in Zuid-Afrika. Oudtshoorn is bekend om zijn struisvogels, druipsteengrotten en Route 62.

Waarom moet je Oudtshoorn bezoeken?

Oudtshoorn is een ideale stad om te bezoeken vanwege een aantal mooie activiteiten die je in de buurt kan bezoeken.

Oudtshoorn werd in 1847 gesticht door Cornelis Petrus Rademeyer, een Nederlandse boer. De stad werd vernoemd naar zijn vrouw, Louisa Oudtshoorn.

In de eerste jaren van zijn bestaan was Oudtshoorn een klein dorpje dat vooral afhankelijk was van de landbouw. In de jaren 1860 begon de struisvogelhandel echter te groeien en werd Oudtshoorn een belangrijke struisvogelmarkt. De stad werd bekend als de “struisvogelhoofdstad van de wereld” en er werden veel struisvogelboerderijen opgericht. En dat is te merken ook, want overal in de buurt kan je een struisvogelboerderij bezoeken.

Wat kun je doen in Oudtshoorn?

Er is veel te doen in Oudtshoorn. Hier zijn een paar ideeën!

Bezoek de Cango Caves

De Cango Caves zijn een must-see voor elke bezoeker van Oudtshoorn. Er zijn twee rondleidingen door de grotten: de standaardtour en de avontuurtour. De standaardtour is geschikt voor iedereen, terwijl de avontuurtour wat uitdagender is.

Bezoek een struisvogelboerderij

Op een struisvogelboerderij kun je meer leren over struisvogels en hun leefwijze. Je kunt ook een struisvogel toerijden of een struisvogelei proeven. Er zijn er zoveel in de buurt dat je het beste eentje kunt kiezen welke op je route ligt.

Rijd Route 62

Route 62 is een prachtige autoroute die door de Klein Karoo loopt. De route biedt adembenemende uitzichten over de bergen, valleien en rivieren. Er zijn ook veel leuke stops langs de route, zoals dorpjes, restaurants en wijngaarden.

Route 62 Barrydale

Bezoek de Swartbergpas

De Swartbergpas is een bergpas die de Klein Karoo en de Grote Karoo scheidt. De pas biedt een schitterend uitzicht over beide regio’s. Je kunt de Swartbergpas met de auto, fiets of te voet oversteken.

Meiringspoort Waterfall

De Meiringspoortwaterval is een van de mooiste watervallen in de buurt. Niet eens doordat er nu heel veel water stroomt, maar het is gewoonweg een heel mooi hoekje!

Bezoek de Cango Wildlife Ranch

De Cango Wildlife Ranch is een wildpark waar je veel verschillende dieren van dichtbij kunt zien, zoals cheetah’s, leeuwen, hyena’s en giraffen.

Zo zie je maar. Er is iets voor iedereen te doen, of je nu geïnteresseerd bent in natuur, cultuur of geschiedenis. Oudtshoorn is ook een goede uitvalsbasis voor het verkennen van andere delen van de Klein Karoo, zoals de Swartbergpas en de Route 62.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geïnspireerd om Oudtshoorn te bezoeken!

Gerelateerde berichten
Zuid-Afrika

Ontdek de Swartbergpas, Kleine Karoo & Grote Karoo

De Swartbergpas is een van de meest indrukwekkende bergpassen in Zuid-Afrika. De pas ligt in de…
Lees verder
Zuid-Afrika

De Cango Caves: indrukwekkende grotten bij Oudtshoorn

De Cango Caves zijn een van de meest populaire toeristische attracties in Zuid-Afrika in de buurt…
Lees verder
Zuid-Afrika

Meiringspoortwaterval: bijzondere waterval in de Swartberg

De Meiringspoortwaterval is een van de mooiste watervallen in de Swartberg. Niet eens doordat er nu…
Lees verder