West-Amerika

Canyon Overlook Trail: Must-Do hike in Zion National Park

Canyon Overlook Trail - Must-Do hike in Zion National Park

De Canyon Overlook Trail is een verborgen juweeltje van een wandeling in Zion National Park. Deze korte, maar leuke trail leidt je naar een adembenemend uitzichtpunt over Zion Canyon. Dit is een van de weinige hikes waar je met de auto naartoe kunt rijden in Zion National Park (het meeste gaat via de shuttlebus). Daarom is dit ook een leuke hike wanneer je op doorreist bent door Zion óf als afsluiter van je dag in Zion. Het is dus absoluut een must om de Canyon Overlook Trail op je lijst van activiteiten te zetten!

Afstand1,7 km (heen en terug)
MoelijkheidsgraadGematigd
Duur1 uur
StartpuntNet ten oosten van de tunnel op Highway 9
ParkerenParkeren is een uitdaging: je parkeert je auto langs de weg. In het hoogseizoen moet je mazzel hebben voor een plekje.

Je begint direct met wat hoogteverschil, waarbij je de treden opklimt die je van Highway 9 naar het wandelpad brengen. Daarna is het grotendeels een vlakke wandeling naar het uitzichtpunt.

Hike de Canyon Overlook Trail

Het pad is uitgehouwen in de zandstenen wanden, dus tijdens een deel van de wandeling heb je aan één kant een enorme rotswand en aan de andere kant uitzicht op de canyon. Na een beetje klimmen over de rotsen sta je bovenop ‘The Great Arch’ waar je zojuist langsgereden bent. Het uitzicht vanaf hier is adembenemend!

Wandel de Canyon Overlook Trail

Waar kijk je naar vanaf de Canyon Overlook?

Je vindt er een handig kaartje. Maar vanaf hier kan je de Pine Creek slot canyon bewonderen, die zich onder je uitstrekt. Vanaf het uitzichtpunt kun je ook de indrukwekkende East Temple en Bridge Mountain zien, twee prominente kenmerken van het park. Vergeet niet goed om je heen te kijken, want je kunt zelfs de uitgehakte ramen van de Zion-Mount Carmel Tunnel in de kloofwanden ontdekken waar je waarschijnlijk doorheen gereden bent.

Hoe kom je bij de Canyon Overlook Trail en waar parkeer je?

Je hebt de auto nodig om bij deze trail te komen. Vanaf het Bezoekerscentrum volg je Highway 9 naar het noordoosten richting de oostelijke ingang van Zion National Park. Je rijdt over een aantal haarspeldbochten, terwijl de imposante Great Arch boven je uit torent. Het uitzichtpunt van de Canyon Overlook bevindt zich bovenop deze boog. Ja, je staat letterlijk bovenop!

De trail begint langs de kant van de weg, net voorbij de Zion-Mount Carmel Tunnel. Voor het gemak ga ik er vanuit dat je Zion betreed vanuit Springdale, omdat hier de meeste hotels zitten. Deze tunnel is een indrukwekkend staaltje historisch ingenieurswerk en maakt deel uit van de adembenemende route door het park. Het is een erg oude en smalle tunnel. Daarom wordt in het hoogseizoen het verkeer hier gereguleerd tot eenrichtingsverkeer.

Houd er echter rekening mee dat de populariteit van Zion National Park in de afgelopen jaren heeft geleid tot verkeersdrukte, vooral tijdens de zomermaanden. Het vinden van een parkeerplaats bij het trailhead kan een uitdaging zijn, aangezien de beschikbare plaatsen beperkt zijn langs Route 9. Er zijn 2 kleine parkings, deze zitten snel vol. Als alternatief kan je je auto langs de kant van de weg parkeren. Dat is dan weer lastig vanwege de lange wachtrij van auto’s die door de tunnel wil. Je snapt hem, kan lastig zijn.

Om de ergste drukte te vermijden, is het raadzaam om vroeg in de ochtend of laat in de middag te gaan. Gezien de lengte van de trail is dit ook het makkelijkste te combineren op je dag.

Regenachtig weer? Pas op voor gladheid

Je maakt deze hike over zandsteen. Dit kan al snel heel glad worden wanneer het geregend heeft. Zelf hadden wij een klein buitje tussendoor en dat maakte de route al snel glad. Wanneer het een hele dag geregend heeft, is het af te raden om deze hike te volgen.

De Canyon Overlook Trail is ideaal voor als je in de middag in Zion aankomt of ’s ochtends vertrekt en toch nog wat wilt doen. Wij waren er rond zonsondergang en hebben fantastische foto’s kunnen maken. Daarom is de Canyon Overlook Trailer een absolute aanrader tijdens je bezoek aan Zion National Park!

Gerelateerde berichten
West-Amerika

Fremont Street Experience: een reis door het oude Las Vegas

Las Vegas staat bekend om zijn sprankelende neonlichten, extravagante casino’s en weelderige…
Lees verder
West-Amerika

Bezoek Joshua Tree National Park - tips & bezienswaardigheden

Ben je van plan om Joshua Tree National Park te bezoeken tijdens je reis naar Californië? Dat is…
Lees verder
West-Amerika

7 van de coolste spooksteden in Arizona

De geschiedenis van Arizona zit boordevol cowboyverhalen en wilde avonturen uit het oude Westen.
Lees verder