Zuid-Afrika

Knysna: zonsondergangcruise op de lagune

Knysna zonsondergangcruise op de lagune

Knysna is een prachtige stad aan de Tuinroute in Zuid-Afrika. De stad is gelegen aan een lagune, die wordt omgeven door de Outeniqua-bergen. Een zonsondergangcruise op de lagune van Knysna is een must-do voor elke bezoeker van de stad. Je kan heel comfortabel namelijk genieten van de prachtige Zuid-Afrikaanse zonsondergang én van lekker eten.

Waarom een zonsondergangcruise in Knysna maken?

Er zijn verschillende redenen waarom een zonsondergangcruise in Knysna een aanrader is:

  • Het uitzicht is adembenemend. Tijdens de cruise kun je genieten van het prachtige uitzicht op de lagune, de bergen en de stad Knysna.
  • Het is een unieke ervaring. Knysna is een van de weinige plaatsen in Zuid-Afrika waar je een zonsondergangcruise kunt maken op een lagune.
  • Het is een romantische activiteit, maar ook leuk voor het hele gezin.

En wellicht nog een goede reden om een boottocht bij Knysna te maken: in Zuid-Afrika heb je heel veel last van stroomuitval. In feiten wordt de stroom verdeeld, omdat er te weinig stroom is. Toen wij er waren hadden we ’s avonds geen stroom. Dan is zo’n boottocht een ideaal uitstapje!

zonsondergangcruise boottocht knysna

Wat kun je verwachten tijdens een zonsondergangcruise in Knysna?

De meeste zonsondergangcruises in Knysna duren ongeveer 1,5 uur. Tijdens de cruise kun je genieten van het uitzicht op de lagune, de bergen en de stad Knysna. De kapitein van de boot zal je ook vertellen over de geschiedenis en natuur van Knysna.

Veel zonsondergangcruises in Knysna bieden ook drankjes en hapjes aan. Sommige cruises bieden zelfs een diner aan. Wij hebben daar persoonlijk toen voor gekozen.

Tips voor het boeken van een zonsondergangcruise in Knysna

  • Boek je cruise op tijd, vooral als je in de zomermaanden naar Knysna reist.
  • Vergeet niet om je camera mee te nemen. Je wilt de prachtige zonsondergang vastleggen!
  • Neem iets warme mee, want het kan ’s avonds flink afkoelen.
  • Controleer of je boot een toilet heeft, voordat je een flinke borrel neemt. Onze boot had namelijk geen toilet.

Beste tijd voor een zonsondergangcruise in Knysna

De beste tijd voor een zonsondergangcruise in Knysna is tijdens de zomermaanden (november tot maart). Tijdens deze maanden is het weer warm en zijn de dagen lang. Dit betekent dat je kunt genieten van een prachtige zonsondergang op de lagune.

Wat te doen Knsyna boottocht

Kosten van een zonsondergangcruise in Knysna

De kosten van een zonsondergangcruise in Knysna variëren afhankelijk van de duur van de cruise, de voorzieningen die worden aangeboden en het seizoen. Een standaard zonsondergangcruise van 1,5 uur kost ongeveer € 20. Een zonsondergangcruise met diner kost ongeveer € 40. Als je het nog luxer wil maken zijn er ook nog duurdere opties, maar in principe is Zuid-Afrika een heel betaalbaar land voor Europese toeristen.

een praatje met de kapitein boottocht Knsysna

Een praatje met de kapitein

Een zonsondergangcruise op de lagune van Knysna is een must-do voor elke bezoeker van de stad. Het is een unieke en romantische ervaring die je niet snel zult vergeten. En vergeet niet een praatje aan te gaan met de kapitein. Wij kregen nog mooie tips over wandelroutes in de buurt, maar ook over de geschiedenis van de lagune.

Zoals je op bovenstaande foto ziet, is er een smalle opening naar de zee. Vroeger kwamen schepen hier binnengevaren om met name aan het slechte weer te ontsnappen. Echter, het is een hele moeilijke baai om binnen te varen. Er liggen dan ook ongeveer 20 (!) wrakken in de Knsyna-laguna. Neem dus zeker de moeite om met je kapitein te praten!

Gerelateerde berichten
Zuid-Afrika

6 dingen om te doen in de buurt van Oudsthoorn

Benieuwd wat voor leuks je allemaal te doen is in Oudsthoorn? Oudtshoorn is een stad in de provincie…
Lees verder
Zuid-Afrika

Swartbergpas, Kleine Karoo & Grote Karoo: Dit mag je niet missen!

De Swartbergpas is een van de meest indrukwekkende bergpassen in Zuid-Afrika. De pas ligt in de…
Lees verder
Zuid-Afrika

De Cango Caves: indrukwekkende grotten bij Oudtshoorn

De Cango Caves zijn een van de meest populaire toeristische attracties in Zuid-Afrika in de buurt…
Lees verder