Amerika & Canada

Navigatie in je huurauto in Amerika: Ja of Nee?

Een van de eerste vragen die je jezelf moet stellen bij het huren van een auto in Amerika is of je wel of niet voor een navigatiesysteem moet kiezen. Om vrij snel antwoord te geven: nee, daar zijn goedkopere en slimmere oplossingen voor.

Een roadtrip zonder navigatie, dat wordt lastig

Een navigatie in je huurauto biedt natuurlijk veel voordelen. Gemakkelijke routeplanning en navigatie, zelfs in onbekende gebieden. Minder kans om te verdwalen en kostbare tijd te verspillen. En je hebt toegang tot realtime verkeersinformatie. Maar moet je dan nog een navigatiesysteem erbij huren? Verhuurmaatschappijen vragen al snel meer dan € 10,- per dag. En daar heb je al een telefoon voor!

De meeste auto’s hebben Carplay

Mijn ervaring met huurauto’s is dat je altijd een vrij nieuwe auto meekrijgt. En het voordeel: deze heeft vrijwel altijd Carplay. Daar kun je vervolgens een navigatieapp aan koppelen zoals Google Maps of Maps.me.

Het is verstandig om bij het huren van een huurauto in Amerika goed te kijken of hier Carplay opzit. Twijfel je? Stuur gewoon een bericht naar de verhuurder. Dan hoef je sowieso geen navigatie aan te schaffen voor je huurauto.

Navigatie voor onderweg: Google Maps en Maps.me en bespaar > € 10,- per dag

Zonder twijfel zijn navigatie-apps een redder in nood tijdens het reizen. Google Maps en Maps.me bieden offline kaarten, zodat je niet afhankelijk bent van een constante internetverbinding. Markeer je accommodatie, attracties en restaurants op voorhand, zodat je overal kunt verkennen zonder te verdwalen.

Ook handig als je wel internet hebt: Google Maps laat de highlights in de buurt zien. Handig als je op rondreis bent en een leuke tussenstop zoekt.

Canyon Overlook Trail - Must-Do hike in Zion National Park

Offline kaarten downloaden

Als je van plan bent om een roadtrip te maken in een gebied met weinig of geen internetverbinding, is het verstandig om offline kaarten te downloaden. Zo kun je ook zonder internetverbinding navigeren en belangrijke locaties vinden.

Google Maps

Met Google Maps kun je offline kaarten downloaden voor een gebied van maximaal 100 kilometer in diameter. Om dit te doen, open je de Google Maps-app en tik je op het hamburgermenu in de linkerbovenhoek. Tik vervolgens op “Offlinegebieden” en selecteer het gebied dat je wilt downloaden.

Maps.me

Maps.me is een andere populaire app voor het downloaden van offline kaarten. Met Maps.me kun je kaarten downloaden voor een gebied van maximaal 1000 kilometer in diameter. Om dit te doen, open je de Maps.me-app en tik je op het menupictogram in de linkerbovenhoek. Tik vervolgens op “Download kaarten” en selecteer het gebied dat je wilt downloaden.

Tips voor het downloaden van offline kaarten

  • Download de kaarten voordat je op reis gaat. Zo weet je zeker dat je ze hebt wanneer je ze nodig hebt.
  • Download de kaarten voor het gebied dat je gaat bezoeken. Zo kun je de kaarten gebruiken om je route te plannen en bezienswaardigheden te vinden.
  • Download de kaarten voor een gebied met een hoge resolutie. Zo kun je de kaarten goed bekijken, zelfs als je dichtbij bent.

Internet nodig voor je navigatie? Ook daar zijn apps voor

Wil je niet moeilijk hoeven doen over een internetabonnement in het buitenland? Ook daar zijn apps voor! Met Airalo en Nomad kies je een internetabonnement uit en krijg je een tijdelijk e-sim. Je hoeft dus geen loesje kantoor op te zoeken of op het vliegveld een veel te duur abonnement af te sluiten. Let erop dat je telefoon wel geschikt is voor een e-sim voordat je deze aanschaft.

Doorgaans is nog steeds het goedkoopste om een lokale winkel binnen te wandelen (zoals bijvoorbeeld de Vodafone) van een provider in het buitenland en daar een abonnement af te sluiten.

Bijkomend voordeel: je hebt niet alleen internet voor je navigatie, maar ook voor al het andere wat je met je telefoon doet.

Het huren van een auto in Amerika kan een geweldige manier zijn om het land te verkennen. Met een beetje voorbereiding kun je een zorgeloze en onvergetelijke reis maken. En een navigatiesysteem huren in Amerika is zeker niet nodig. Iedere verhuurmaatschappij zal het voorstellen, maar dat geld kun je ook steken in een internetabonnement. Daar heb je een stuk meer plezier van! Navigatie in je huurauto in Amerika, niet doen ;).

Gerelateerde berichten
Amerika & Canada

Praktische tips voor als je de eerste keer door Amerika rondreist

Ben je van plan om voor het eerst richting Amerika te reizen? Dan ben je vast op zoek naar wat…
Lees verder