Nieuw-Zeeland

Ruru Wines: De leukste Nederlandse wijngaard van Nieuw-Zeeland

Nederlandse wijngaard ruru wines Nieuw-Zeeland Clyde

In het hart van Nieuw-Zeelands beroemde wijnbouwgebied Central Otago vind je de wijngaard van RuRu Wines. Deze Nederlandse wijnmakerij van Ronald en Lucienne produceert al zo’n 12 jaar hoogwaardige wijnen, met een unieke twist. Ben je in de buurt van Clyde? Dan raad ik je zeker aan om hier een heerlijke wijnproeverij hier te doen. Je wordt niet alleen heel vriendelijk ontvangen door Ronald en Lucienne, maar geniet ook van hun heerlijke wijnen. Voor 10 NZD per persoon (circa € 6,-) heb je al een proeverij en uiteraard kan je daarna een (koud) flesje meenemen.

Het bijzondere verhaal van Ruru Wines (Immigrant’s Vineyard) is terug te zien op Grand Designs Nieuw-Zeeland

Wist je dat Ronald en Lucienne hun prachtige huis inclusief proefruimte zelf gebouwd hebben met hun zoon? Dit is allemaal vastgelegd door Grand Designs Nieuw-Zeeland. Ronald en Lucienne schrijven er zelf het volgende over:

“Roland en ik hebben altijd al gedroomd om ons eigen huis te bouwen. Toen we onze wijngaard in Alexandra kochten, stonden er geen gebouwen op het terrein. We woonden eerst in een caravan terwijl we een garage bouwden, waaraan we een studio van één slaapkamer toevoegden. Toen onze zoon Michiel aannemer werd, besloten we dat het tijd was. Roland ontwierp het huis, geïnspireerd door onze Europese bouwstijlen, hij omvatte ook de beroemde Otago-leisteen. Om dingen interessanter te maken, ging hij zelf aan de slag met het plaatsen van alle leisteen. Het hele project duurde iets meer dan 18 maanden om te voltooien, met Michiel die op het terrein bij ons woonde. Michiel’s partner Lauren woonde ook enige tijd bij ons. Terwijl ik de wijngaard verzorgde en onze prachtige Ruru-wijnen produceerde, werd het project een echt familie-aangelegenheid. We hielden van het project, we hielden van het werken met het team van Grand Design NZ, en we vinden het geweldig dat alles professioneel is gedocumenteerd en met u kan worden gedeeld.”

Ronald & Lucienne (Ruru Wines)

Wat voor wijnen kan je proeven bij Ruru wines?

Je kan een grote diversiteit aan wijnen proeven. Of je nu liefhebber bent van witte wijnen, rode wijnen of toch liever een rosé. Er is voldoende keuze! De volgende wijnen maakt Ruru:

  • Ruru Pinot Noir
  • Ruru Pinot Gris
  • Ruru Rosé
  • Ruru Chardonnay
  • Ruru Gewürztraminer
  • Ruru Merlot
  • Ruru Riesling

Bij de proeverij heb je de mogelijkheid om ze lekker te proeven. Wij gingen na een heerlijke 2 uur in de zon zitten naar huis met een flesje Pinot Gris (in Nederland beter bekend als Pinot Grigio). Dit was duidelijk onze persoonlijke favoriet!

Uitzicht over de wijngaarden van Central Otago Clyde

Als backpacker werken op de wijngaard van Ruru Wines?

Lucienne gaf aan dat ze in het verleden met regelmaat backpackers hadden werken op de wijngaarden. Met name in het hoogseizoen wanneer de druiven geplukt moeten worden (het einde van de Nieuw-Zeelandse zomer) zijn extra handjes zeer welkom. Sinds Corona hadden ze weinig aanloop. Dus mocht je interesse hebben, je kan ze altijd een berichtje sturen. 😉

Ruru wines in Central Otago Nieuw-Zeeland

Waar vind je Ruru Wines?

Typ het volgende adres in op je navigatie: 10 Airport Road, Bridge Hill, Alexandra 9391, Nieuw-Zeeland. Uiteraard kan je ze ook gewoon vinden via Google Maps.

Waarom is Central Otago beroemd om hun wijnen?

Central Otago is beroemd om hun wijnen vanwege het unieke terroir en klimaat. Het gebied ligt in het zuiden van Nieuw-Zeeland. Het klimaat is er continentaal, met droge, warme zomers en koude winters. De bodem is rijk aan mineralen, waaronder leisteen.

Deze omstandigheden zijn perfect voor de teelt van Pinot Noir, een druivensoort die bekend staat om zijn delicate aroma’s en smaak. De Pinot Noir-wijnen uit Central Otago worden geprezen om hun finesse, elegantie en complexiteit. Ze worden vaak vergeleken met de beste Pinot Noir-wijnen uit de wereld, zoals die uit Bourgondië in Frankrijk.

Naast Pinot Noir worden in Central Otago ook andere druivensoorten verbouwd, zoals Chardonnay, Sauvignon Blanc en Riesling. Deze wijnen zijn ook van hoge kwaliteit en worden gewaardeerd door wijnliefhebbers over de hele wereld.

Central Otago is een populaire toeristische bestemming voor wijnliefhebbers. Het gebied herbergt meer dan 100 wijnhuizen, die rondleidingen en proeverijen aanbieden. De wijngaarden zijn prachtig gelegen in het ruige landschap van Otago.

Wijn proeveren bij Ruru wines Central otago nieuw-zeeland

Kortom, ben je in de buurt van Clyde. Zorg dat je een tussenstop maakt bij Ronald en Lucienne. Je proeft er niet alleen een lekkere wijn, maar kan ook nog even gezellig Nederlands praten met een local. Wij zijn enthousiast!

Ps. lees je dit als wijnimporteur? Lucienne probeert nog steeds een goede importeur te vinden om de wijnen in Nederland te verkopen. Dus stuur haar dan gerust een berichtje. 😉

Nieuw-Zeeland PINS (1)

Nieuw-Zeeland in Google Maps

Wij maken je rondreis makkelijk door 170+ bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland met je te delen via Google Maps in een paar kliks.

€ 3,95

iDeal via mollie
Gerelateerde berichten
Nieuw-Zeeland

Fergburger Queenstown, de beste burger van Nieuw-Zeeland?

Wanneer je rond etenstijds door Queenstown wandelt gaat één ding je opvallen: je ziet nogal veel…
Lees verder
Nieuw-Zeeland

11x mooiste bezienswaardigheden Noordereiland Nieuw-Zeeland

Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland biedt een prachtige mix van natuur en cultuur. Van prachtige…
Lees verder
Nieuw-Zeeland

Milford Sound of Doubtful Sound - Welke is beter?

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn prachtige fjorden. Milford Sound en Doubtul Sound zijn hier…
Lees verder