Bezoek Krýsuvík en de Seltún Hot Springs: laat je verbazen
IJsland

Bezoek Krýsuvík en de Seltún Hot Springs: laat je verbazen!

Welkom bij het betoverende Krýsuvík en de Seltún Hot Springs, waar je kan kennismaken met het geothermische landschap van IJsland! Veel reiziger starten hun rondreis in het zuidwesten van IJsland, dus waarschijnlijk wordt Krýsuvík (ook wel Seltún genoemd) ook een van jouw eerste tussenstops. Deze hele regio in het zuidwesten van IJsland staat bekend om zijn intense geothermische activiteiten. Zet Krýsuvík op je lijstje, ik laat je zien waarom!

Krýsuvík en zijn geothermische verschijnselen

Kokende modderpoelen

Een van de meest opvallende kenmerken van Krýsuvík is de aanwezigheid van kokende modderpoelen. Deze poelen, gevuld met kokende modder, zijn heel bijzonder om te zien. Een beetje modder ben je vast gewend, maar niet wanneer er stoom van af komt.

Bijzondere kleuren in de geothermische poelen

Wanneer je Krýsuvík bezoekt, zal het je opvallen dat je veel prachtige kleuren in de poelen ziet. De kleuren variëren van levendige tinten blauw en groen tot diep rood en felgeel. Deze kleuren worden veroorzaakt door de aanwezigheid van mineralen en algen in de geothermische poelen en modder. De combinatie van deze diverse kleuren geeft Krýsuvík een sprookjesachtige uitstraling.

Geothermische heetwaterbronnen

Krýsuvík heeft een overvloed aan geothermische heetwaterbronnen. Je ziet het water dan ook lopen wanneer je door dit gebied wandelt. Het zal je niet verbazen, maar probeer het water niet aan te raken. Het is echt veel te heet. Je wordt er ook overal voor gewaarschuwd.

Wandelen door Krýsuvík en de Seltún Hot Springs

Vanaf het moment dat je het parkeerterrein betreedt, leidt een pad van houten vlonders en gravel je recht door de betoverende heetwaterbronnen en modderpoelen van Krýsuvík. De houten vlonders maken het dus ook toegankelijk voor mensen die moeite hebben met lopen.

Je kunt genieten van een ontspannende wandeling over de vlonders door de rookpluimen, maar voor de avontuurlijkere zielen is er ook de mogelijkheid om de houten vlonders te verlaten en een stuk omhoog te klimmen. De klim vergt wat inspanning, maar eenmaal boven word je beloond met een adembenemend uitzicht over het hele gebied, vergezeld van nog meer prachtige heetwaterbronnen en modderpoelen.

Wandelen door Krýsuvík en de Seltún Hot Springs

Handige tips voor je bezoek aan de Seltún Hot Springs

Zie Krýsuvík vooral als een leuke tussenstop van een halfuur. Er zijn wel hikes in de buurt, maar het mooiste is te zien direct bij de parkeerplaats.

 • Hoe ver van Reykjavik ligt Krýsuvík?
  Het is ongeveer 40 minuten rijden vanaf Reykjavik, richting het zuiden.
 • Zijn er toegangsprijzen voor het Krýsuvík gebied?
  Nee, het bezoeken van Krýsuvík is gratis voor alle reizigers.
 • Kijk ik mijn auto hier makkelijk kwijt en waar parkeer ik?
  Jazeker, zoals we vaker in IJsland vind je de parkeerplaats gelijk langs de rondweg. Navigeer naar Krýsuvík op Google Maps en parkeer je auto gratis. Dit is waar de Seltún hot springs zich bevindt.
 • Kan ik hier naar het toilet?
  Ja, er is een toiletgebouw aanwezig.
 • Let op moet je schoenen
  Een nuttige tip voor je avontuur: terwijl je hier rondloopt, kunnen je schoenen behoorlijk vies worden door de geothermische ondergrond. Zorg ervoor dat je ze schoonmaakt wanneer de aarde nog nat is, want zodra het droogt, verandert het in een soort plakkerig cement.
 • Stoppen hier ook bussen met toeristen?
  Het antwoord hierop is helaas ja. Als je het slecht treft (zoals wij met een groep Chinezen), is het erg druk op de paden.
Reis360 logo

Reistips voor IJsland

Groepsreizen naar IJsland

Groepsreizen naar IJsland met Voigt Travel

Gerelateerde berichten
IJsland

Naar IJsland in september of oktober? Dit moet je weten!

Is IJsland goed te doen in september en oktober? Jazeker! Niet alleen is je reis een stuk goedkoper…
Lees verder
IJsland

13 daagse rondreis IJsland: onze hotels & route

Ben je op zoek naar een voorbeeld van een rondreis door IJsland van ongeveer 2 weken? Dat kan ik me…
Lees verder
IJsland

De zwarte waterval Svartifoss: een must-see in IJsland!

IJsland staat bekend om zijn adembenemende landschappen, en een van de meest betoverende natuurlijke…
Lees verder