Ontdek de verborgen waterval Gljufrabui vlakbij Seljalandsfoss
IJsland

Ontdek de verborgen waterval Gljufrabui vlakbij Seljalandsfoss

Heb je ooit gehoord van de verborgen waterval Gljufrabui? Je zult versteld staan van deze prachtige plek die zich vlakbij Seljalandsfoss bevindt. Je zou kunnen zeggen dat het een soort geheime schat is die de meeste toeristen overslaan. Simpelweg omdat ie niet zo bekend is door haar bekende buurvrouw, Seljalandsfoss.

Gljufrabui is een betoverende waterval die bekend staat als een verborgen parel vanwege zijn unieke locatie. De waterval wordt ook wel de ‘kloofrivierwaterval’ genoemd. In tegenstelling tot Seljalandsfoss, dat zichtbaar is vanaf de hoofdweg, is Gljufrabui gedeeltelijk verborgen achter een klif. Om de waterval te bereiken, moet je een kleine kloof betreden. Het geluid van het vallende water en het prachtige uitzicht zorgen voor een magische ervaring.

Ontdek de verborgen waterval Gljufrabui vlakbij Seljalandsfoss

Ontdek Gljufrabui op 10 minuten lopen van Seljalandsfoss

Dus, hier is het verhaal. Je bezoekt de adembenemende Seljalandsfoss-waterval. Je kijkt om je heen en vraagt je af of er nog meer natuurlijke wonderen verborgen zijn in deze prachtige IJslandse omgeving. Er staat een bordje naar de Gljufrabui waterval, maar deze is erg onbekend. Je moet namelijk door een spleet in de berg om naar deze waterval te komen. De meeste mensen zijn al afgehaakt.

Volg het wandelpad dat vanaf de Seljalandsfoss loopt. Terwijl je het pad volgt, zul je merken dat het je meeneemt naar een smalle kloof, omringd door hoge rotsen. Het voelt bijna alsof je een geheime doorgang hebt gevonden. En daar, aan het einde van de kloof, zie je de Gljufrabui-waterval, verstopt achter een muur van rotsen. Zorg ervoor dat je stevige schoenen draagt, omdat het pad soms modderig kan zijn.

Deze waterval is absoluut de moeite waard om te ontdekken. Let op: je wordt wel nat als je dicht bij de waterval komt!

Ontdek de verborgen waterval Gljufrabui vlakbij Seljalandsfoss - wandelpad 10 minuten

Het is echt een spectaculair gezicht. Het water stort zich met kracht naar beneden, omgeven door prachtige groene mosbegroeiing. Je kunt het geluid van het vallende water horen en voelen hoe de nevel op je gezicht spat. Het is een ervaring die je zintuigen echt prikkelt.

Zo ervaar je de waterval Gljufrabui

Dus, als je op zoek bent naar een uniek avontuur en wilt genieten van een ongerepte schoonheid, mis dan niet de verborgen waterval Gljufrabui. Het is een plek die je betovert en je een gevoel van verwondering geeft. Ga erop uit en ontdek deze natuurlijke schat vlakbij Seljalandsfoss. Je zult er geen spijt van krijgen!

Seljalandsfoss

Bezoek ook Seljalandsfoss

Deze waterval in Zuid-IJsland heeft niet alleen een indrukwekkende hoogte van 60 meter, maar overtuigt ook door de mogelijkheid om eromheen te lopen. Zo kun je de waterval “achter de schermen” bekijken en genieten van het betoverende uitzicht door de watersluier.

Tips voor een geslaagd bezoek

Om je bezoek aan Gljufrabui zo aangenaam mogelijk te maken, volgen hier enkele tips:

  • Draag stevige wandelschoenen en kleding die geschikt is voor het weer.
  • Neem een waterdichte jas mee, omdat je mogelijk nat wordt tijdens het verkennen van de kloof.
  • Wees voorzichtig bij het betreden van de kloof, want de rotsen kunnen glad zijn.

Parkeren bij Gljufrabui

Je kunt je bezoek het beste combineren met de Seljalandsfoss waterval. Hier zit ook een officiële parking (Google Maps) bij. Let op: het is betaald parkeren hier.

Gerelateerde berichten
IJsland

Bezoek Krýsuvík en de Seltún Hot Springs: laat je verbazen!

Welkom bij het betoverende Krýsuvík en de Seltún Hot Springs, waar je kan kennismaken met het…
Lees verder
IJsland

13 daagse rondreis IJsland: onze hotels & route

Ben je op zoek naar een voorbeeld van een rondreis door IJsland? Dat kan ik me goed voorstellen.
Lees verder
IJsland

De zwarte waterval Svartifoss: een must-see in IJsland!

IJsland staat bekend om zijn adembenemende landschappen, en een van de meest betoverende natuurlijke…
Lees verder