Nieuw-Zeeland

Ontdek Abel Tasman National Park met de watertaxi: Vaar langs prachtige stranden en baaien

Abel Tasman National Park watertaxi Nieuw-Zeeland

Ontdek Abel Tasman National Park met de watertaxi! Dit is de meest toegankelijke manier om het prachtige natuurpark te ontdekken. Abel Tasman kent namelijk geen wegen. Om de prachtige stranden en de wandelroutes te ontdekken heb je daarom de watertaxi nodig. Gelukkig is dit voor het lokale toerisme heel normaal. Ik leg je uit hoe het werkt!

Abel Tasman Coast Track: de reden dat er watertaxi’s gaan

De Abel Tasman Coast Track is een van de Great Walks van Nieuw-Zeeland en is een populaire bestemming voor wandelaars van over de hele wereld. De 53 kilometer lange route loopt door Abel Tasman National Park, op het noordelijke puntje van het Zuidereiland. Het pad slingert zich langs gouden stranden, door rotsachtige baaien en weelderig regenwoud, met uitzicht op de azuurblauwe Tasmanzee.

Abel Tasman Coast Track: de reden dat er watertaxi's gaan

Nu is een wandeling van 53 kilometer niet voor iedere wandelaar weggelegd. En dat hoeft gelukkig ook niet. De watertaxi’s bieden daarvoor uitkomst: ze brengen je naar de verschillende stranden waar Abel Tasman rijk om is. En vanaf deze stranden kan je (een deel van) de wandeling maken. Bijkomend voordeel: je ziet Abel Tasman ook vanaf het water!

Waar andere populaire wandelingen zoals de Tongariro Alpine Crossing niet het hele jaar te wandelen zijn, is de De Abel Tasman Coast Track dat wel. Verwacht wel meer drukte in de zomer.

Abel Tasman eb en vloed

Kaart van Abel Tasman met de watertaxi

Hieronder vind je een kaart van Abel Tasman National Park en waar de watertaxi aanmeert. Wij kozen ervoor om te starten vanuit Kaiteriteri. Ook vanuit Marahau is er voldoende aanbod. Wij kozen voornamelijk voor Kaiteriteri omdat je hier ook veel horeca vindt en er een grote parkeerplaats is waar je je auto ook ’s nachts mag laten staan.

Kaart Abel Tasman National Park met watertaxi

Bron: Aquataxi.co.nz

Verschillende watertaxi bedrijven

Verschillende bedrijven bieden watertaxi diensten aan op de route. Wij gebruikten Abel Tasman Sea Shuttles, maar je zou ook Aqua Taxi, of Marahau Water Taxis kunnen proberen. Aqua Taxi en Marahau Water Taxis varen vanuit Marahau, Abel Tasman Sea Shuttles vaart vanuit Kaiteriteri.

Bekijk de vertrektijden

De prijzen voor alle watertaxi’s zijn redelijk gelijk, dus het zal gewoon afhangen van welke dienstregeling en route jou het beste uitkomt. De watertaxi’s van Abel Tasman Sea Shuttles bieden ruimte aan tientallen reizigers, maar we zagen ook veel kleinere taxi’s gaan. Vooruit reserveren is dus wel verstandig. Je komt tenslotte niet dagelijks in Nieuw-Zeeland 😉

Powered by GetYourGuide
Split Rock Abel Tasman

Ook last-minute is de kans groot dat je gewoon mee kan overigens. Houd er rekening mee dat je bij het loket een kaartje moet kopen en niet op de boot zelf. Ook wij die een reservering hadden, moesten eerst langs het loket voor we de boot op mochten.

Wandelen bij Abel Tasman Coast Track

Dagwandelingen in Abel Tasman met de watertaxi

Wil je een dagwandeling gaan maken in Abel Tasman? Dan heb je zeker de watertaxi nodig. Je vindt hieronder een overzicht met de verschillende opties.

WandelingAfstandKorte omschrijvingWatertaxi punten
Marahau naar Anchorage12.4 kmMooie, makkelijke wandeling met stranden en bos. Uitzichtpunt net voor Anchorage.Marahau (begin), Anchorage (eind)
Anchorage naar Bark Bay11.5 km (hoogtijroute) of 8.4 km (laagtijroute)Hoogtijroute heeft mooiste uitzichten, en Cleopatras Pool (zwemmen). Laagtijroute is korter.Anchorage (begin), Bark Bay (eind)
Bark Bay naar Awaroa Bay10 kmStevige klim aan het begin met een prachtig uitzicht over Onetahuti Bay. Lunchmogelijkheid bij Awaroa Lodge.Bark Bay (begin), Awaroa Bay (eind)

Houd rekening met eb en vloed in Abel Tasman National Park

Het is belangrijk om rekening te houden met de getijden bij het plannen van activiteiten in Abel Tasman. Sommige wandelpaden zijn alleen toegankelijk bij eb, terwijl andere paden overspoeld kunnen worden bij vloed. Hetzelfde geldt voor kajakken: op sommige plekken kom je alleen wanneer het vloed is.

Via deze website kan je gemakkelijk eb en vloed checken.

Bijzonder overnachten en uit eten Awaroa lodge Abel Tasman

Bijzonder overnachten in Abel Tasman National Park

Wil je uniek, maar toch luxe overnachten? Dit klonk ons als muziek in de oren. Midden in Abel Tasman National Park ligt namelijk Awaroa Lodge. Deze lodge is alleen te bereiken per watertaxi of helikopter. De lodge ligt ook op de route van de Coast Track en is daardoor ook een favoriete plek om te lunchen of een borrel te doen voor wandelaars. En vanzelfsprekend meert de watertaxi hier ook aan.

Je overnacht hier in een luxe lodge en kan heerlijk dineren hier. Het kan ietwat prijzig zijn, maar dat komt natuurlijk ook door de afgelegen locatie. Uniek is het zeker! Bij aankomst worden je koffers al opgehaald door een medewerker met een quad. Vervolgens moet je zelf het stuk naar de lodge toelopen. Wij vonden dit in ieder geval een bijzondere overnacting in Abel Tasman!

Vanuit Awaroa Lodge kan je ook uistekend een kajaktour doen. Erg leuk om op deze manier nog de omgeving te verkennen. En door de grote verschillen in eb en vloed kan je op sommige plekken het ene moment op de dag kajakken, en het andere moment wandelen.

Meer weten over wat te doen in Abel Tasman National Park? Ik schreef er al eens een blog over.

Nieuw-Zeeland PINS (1)

Nieuw-Zeeland in Google Maps

Wij maken je rondreis makkelijk door 170+ bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland met je te delen via Google Maps in een paar kliks.

€ 2,95

iDeal via mollie
Gerelateerde berichten
Nieuw-Zeeland

Ontdek de beste reisgidsen voor Nieuw-Zeeland: 6 suggesties

Droom je al van een rondreis door Nieuw-Zeeland? Dan doe je nu vast inspiratie op met online blogs…
Lees verder
Nieuw-Zeeland

Fergburger Queenstown, de beste burger van Nieuw-Zeeland?

Wanneer je rond etenstijds door Queenstown wandelt gaat één ding je opvallen: je ziet nogal veel…
Lees verder
Nieuw-Zeeland

11x mooiste bezienswaardigheden Noordereiland Nieuw-Zeeland

Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland biedt een prachtige mix van natuur en cultuur. Van prachtige…
Lees verder