IJsland

Skaftafell Nationaal Park: de wonderen van IJsland

Skaftafell Nationaal Park is een van de meest populaire natuurbestemmingen van IJsland. Het park is gelegen in het zuidoosten van het land en maakt deel uit van het grotere Vatnajökull Nationaal Park. Skaftafell is bekend om zijn dramatische landschap, met gletsjers, vulkanen, watervallen en bossen.

In dit artikel nemen we je mee op een reis door Skaftafell Nationaal Park. We laten je de mooiste plekken zien en vertellen je over de activiteiten die je er kunt doen.

Gletsjers

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van Skaftafell Nationaal Park zijn de gletsjers. De grootste gletsjer van het park is Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Andere gletsjers in het park zijn Skaftafellsjökull en Svínafellsjökull. Hier schreef ik eerder al een blog over. Die kan je hieronder lezen!

Bezoekers kunnen met een gids gletsjertochten maken om deze natuurwonderen van dichtbij te zien. Tijdens een gletsjertocht leer je alles over de gletsjers en hun ontstaan. Je kunt ook een bezoek brengen aan een ijsgrot, die zich onder de gletsjers bevindt.

Watervallen

Naast de gletsjers heeft Skaftafell Nationaal Park ook een aantal prachtige watervallen. De meest bekende waterval is Svartifoss. Deze waterval is omgeven door zwarte basaltzuilen, wat een indrukwekkend gezicht is.

Andere watervallen in het park zijn Hraunfossar en Barnafoss. Hraunfossar is een waterval die bestaat uit honderden kleine watervalletjes die uit een lavaveld tevoorschijn komen. Barnafoss is een krachtige waterval die zich in een kloof bevindt.

Wandelen

Skaftafell Nationaal Park is een paradijs voor wandelaars. Er zijn wandelroutes van alle niveaus, van korte en eenvoudige wandelingen tot lange en uitdagende tochten.

Een van de meest populaire wandelroutes is de Svartifoss Trail. Deze route leidt naar de Svartifoss waterval. Een andere mooie wandelroute is de Skaftafellsjökull Trail. Deze route leidt naar de Skaftafellsjökull gletsjer en is vrij makkelijk. Het is een vrij vlakke route ernaartoe.

Kamperen

In Skaftafell Nationaal Park zijn verschillende campings te vinden. Campings zijn een goede optie voor reizigers die op zoek zijn naar een betaalbare en avontuurlijke manier om Skaftafell te ervaren.

De meeste campings in Skaftafell zijn uitgerust met basisfaciliteiten, zoals toiletten, douches en een keuken. Sommige campings bieden ook extra faciliteiten, zoals wifi en een kampwinkel.

Andere activiteiten

Naast gletsjerwandelen, wandelen en kamperen zijn er nog veel andere activiteiten die je kunt doen in Skaftafell Nationaal Park. Je kunt bijvoorbeeld kajakken op het Jökulsárlón gletsjermeer, een bezoek brengen aan de ijsgrotten of het noorderlicht zien.

Skaftafell Nationaal Park is een prachtige plek om te bezoeken voor reizigers van alle leeftijden en interesses. Het park heeft iets te bieden voor iedereen, van gletsjerwandelaars tot natuurfotografen.

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke natuurervaring, dan is Skaftafell Nationaal Park de perfecte bestemming voor je rondreis in IJsland!

Gerelateerde berichten
IJsland

Naar IJsland in september of oktober? Dit moet je weten!

Is IJsland goed te doen in september en oktober? Jazeker! Niet alleen is je reis een stuk goedkoper…
Lees verder
IJsland

Bezoek Krýsuvík en de Seltún Hot Springs: laat je verbazen!

Welkom bij het betoverende Krýsuvík en de Seltún Hot Springs, waar je kan kennismaken met het…
Lees verder
IJsland

13 daagse rondreis IJsland: onze hotels & route

Ben je op zoek naar een voorbeeld van een rondreis door IJsland van ongeveer 2 weken? Dat kan ik me…
Lees verder