Nieuw-Zeeland

Hunua Falls – mooiste waterval in de buurt van Auckland

Hunua Falls - mooiste waterval in de buurt van Auckland

De Hunua Falls is een van de meest populaire bezienswaardigheden in de buurt van Auckland. Deze 30 meter hoge waterval ligt in het Hunua Ranges Regional Park, op ongeveer 45 minuten rijden van de stad. Heb je, net als wij, net je auto opgehaald in Auckland (of ben je onderweg naar Auckland) en wil je onderweg een prachtige waterval zien? Maak hier dan zeker een tussenstop!

Binnen 5 minuten sta je bij de waterval

De Hunua Falls Trail is een korte, goed begaanbare wandeling van nog geen 5 minuten. Het pad begint bij de parkeerplaats en hier steek je direct de rivier over wat van de Hunua Falls komt.

Je schoenen reinigen

Voor je naar de waterval loopt, moet je je schoenen reinigen. Om de verspreiding van kauri-sterfte te voorkomen, zijn er speciale schoenenreinigingsstations bij de ingang van het park. Je wordt aangemoedigd om je schoenen te reinigen voor en na je bezoek. In Nieuw-Zeeland hebben wij dit in totaal 2 keer aangetroffen.

Je schoenen reinigen bij Hunua Falls om kauri-sterfte te voorkomen

Bekijk de waterval vanaf 3 plekken

Het eindpunt van de korte wandeling is een adembenemend uitzicht op de Hunua Falls. Je loopt er in eerste instantie rechts op af. Het uitzicht zie je op de boven bovenaan deze blog. Vervolgens kan je ook nog dichterbij komen. Je kan zelfs zo dichtbij komen dat je er nat van wordt! In totaal kan je vanaf 3 invalshoeken de waterval bekijken.

Hunua Falls van dichtbij

Als je meer tijd hebt, kun je ook nog een langere wandeling maken van ongeveer 3 uur. Deze wandeling voert je door het hele Hunua Ranges Regional Park. Je komt langs verschillende watervallen, meren en bossen. Wij hebben deze niet gedaan.

Hier zijn nog een paar interessante feiten over de Hunua Falls:

  • De waterval is ongeveer 30 meter hoog.
  • De Hunua Falls zijn ontstaan door de erosie van de Wairoa-rivier. De rivier heeft zich door de loop der tijd een weg gebaand door het kalksteen, waardoor de waterval is ontstaan.
  • De waterval wordt gevoed door de Wairoa-rivier.
  • De waterval ligt in het Hunua Ranges Regional Park.
  • De waterval is het hele jaar door te bezoeken. In de zomer is het er het drukst.
De parkeerplaats bij Hunua Falls

Ruime parkeerplaats met toiletten

De parkeerplaats bij de Hunua Falls is ruim en gratis. Het ligt op ongeveer 20 minuten rijden van de snelweg. Er zijn toiletten aanwezig en ook picknickbankjes. Wij werden vergezeld door een grote groep eenden hier. Dus als je hier luncht, lunch je waarschijnlijk niet alleen.

Tip: is je volgende stop Hobbiton of Auckland? Lees mijn blog over een dag in Hobbiton of ontdek de beste restaurants van Auckland volgens een local. En ga je oostwaarts? Dan is Cathedral Cove je tussenstop!

Nieuw-Zeeland PINS (1)

Nieuw-Zeeland in Google Maps

Wij maken je rondreis makkelijk door 170+ bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland met je te delen via Google Maps in een paar kliks.

€ 3,95

iDeal via mollie
Gerelateerde berichten
Nieuw-Zeeland

Fergburger Queenstown, de beste burger van Nieuw-Zeeland?

Wanneer je rond etenstijds door Queenstown wandelt gaat één ding je opvallen: je ziet nogal veel…
Lees verder
Nieuw-Zeeland

11x mooiste bezienswaardigheden Noordereiland Nieuw-Zeeland

Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland biedt een prachtige mix van natuur en cultuur. Van prachtige…
Lees verder
Nieuw-Zeeland

Milford Sound of Doubtful Sound - Welke is beter?

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn prachtige fjorden. Milford Sound en Doubtul Sound zijn hier…
Lees verder