Nieuw-Zeeland

5x wat te doen en te zien in Hahei

Hahei, gelegen op The Coromandel, is prachtig standplaatsje en een hele populaire vakantiebestemming voor Nieuw-Zeelanders. De offshore eilanden bieden een soort van golfbreker, waardoor dit beschutte strand ideaal is voor zwemmen, varen en vissen. In deze blogs lees je wat je hier kunt doen!

1. Maak een boottocht naar de wereldberoemde Cathedral Cove

Cathedral Cove is echt een van de iconische bezienswaardigheden van het noorden van Nieuw-Zeeland en een absolute must-visit in The Coromandel. De Cathedral Cove is op het moment van schrijven alleen toegankelijk per boot, kajak of watertaxi. Cathedral Cove is een populaire toeristische bestemming, met jaarlijks 300.000 bezoekers.

Waarom Cathedral Cove een must-visit is in Nieuw-Zeeland

Normaal gesproken begint de wandeling naar de Cathedral Cove vanuit Hahei. Echter is de wereldberoemde wandeling al sinds juli 2023 niet begaanbaar door stormschade. Op het moment van schrijven is er nog geen datum bekend wanneer dit opgelost wordt. Dit tot grote frustratie van de locals, zo vertelde ook Phil, B&B eigenaar van Hahei Bed and Breakfast (absolute aanrader!), waar wij 2 nachten bij sliepen.

Tip: controleer via de website van de Department of Conservation of de route nu open is.

Pak de watertaxi of speedboot vanuit Hahei naar Cathedral Cove

De enige, maar ook leukste manier om Cathedral Cove te bereiken is via een boot. Daarin heb je 2 opties: een speedboot of de watertaxi. Het grote voordeel van een boottocht is dat je ook hoogtepunten als Blowhole en Orua Seacave kan zien. Je leest er alles over in onderstaande blog!

Wat te doen in Hahei Coromandel

2. Maak een strandwandeling bij Hahei

Hahei ligt aan een prachtig strand! En deze is ook erg toegankelijk. Maak dus zeker een prachtige strandwandeling hier. Wil je deze combineren met de zonsopgang? Dan zit je aan de goede kant, want de zonsopgang komt vanaf de zee naar boven. Je kan best een flink stuk langs Hahei wandelen. Het is gratis om je auto te parkeren langs het strand.

Wandelen over het strand van Hahei

Je kan natuurlijk ook een strandwandeling maken bij zonsondergang. Je zal de zon niet aan deze kant zien opgaan, maar het is alsnog heerlijk om hier een stuk te wandelen. Wij namen een salade mee en genoten hier van ons avondeten.

3. Maak een uitstapje naar Hot Water Beach

Hot Water Beach staat bekend om zijn unieke geothermische activiteit. Graaf je eigen warmwaterbad op het strand, waar natuurlijke warmwaterbronnen onder het zand borrelen. En ook al wil je niet graven, het is een leuk gezicht om anderen dat te zien doen! Het water is écht heet wanneer het uit de grond komt. De kust is om dit te mengen met kouder zeewater.

Tips voor Hot Water Beach

  • Let op de getijden. Het ideale moment voor Hot Water Beach is twee uur voor of na het getij. Dit kan je online terugvinden, maar kan je ook navragen bij je hotel of B&B
  • Neem een schep mee. Anders wordt graven toch lastig. Ik voelde me een beetje bezwaard om bij andermans hot pool te gaan zitten.
  • Kies de juiste parkeerplaats. Helaas heeft het fenomeen betaald parkeren ook Hot Water Beach bereikt. Dit gaat op een camerasysteem, dus zorg ervoor dat je betaald. Toch kan je ook gratis parkeren op de eerste parking. Deze heet grappig genoeg de Middle Car Park (Google Maps). Je moet alleen iets langer lopen.

4. Wandel Naar Te Pare point Hahei

Te Pare point is een leuke wandeling om te doen. Je loopt een heuvel op voor fantastisch uitzicht. Vanuit daar kan je ook enkele highlights van de boottocht zien. Het is geen pittige wandeling, maar hij is ook niet erg bekend. Je kunt ‘m hier vinden op Google Maps.

5. Ga een hapje eten in Hahei

Ga een hapje eten bij The Church Bistro (luxer, reserveren noodzakelijk!) of The Pour House. Bij The Pour House kan je van alles krijgen. Van pizza tot fish & chips voor een goede prijs. Je bestelt bij de bar en ze brengen vervolgens het eten.

Er is niet veel meer keuze in het dorpje. In het hoogseizoen vind je er nog een supermarkt en wat fastfood wat te krijgen is.

Slapen in Hahei

Slapen in Hahei

Hahei ligt het dichtste bij Cathedral Cove en is een vakantieoord voor Nieuw-Zeelanders. Wij waren hier in november 2023 en het was er toen behoorlijk uitgestorven: alle vakantiehuizen stonden leeg. In de zomervakantie (die begint vanaf de kerstdagen) zal dat compleet anders zijn.

Wij sliepen zelf in Hahei Bed and Breakfast van Phil & Sue. Dit was onze leukste B&B van heel Nieuw-Zeeland! Je wordt enorm gastvrij ontvangen en je bent letterlijk welkom in hun woonkamer. En het ontbijt… die was echt fantastisch! Niet voor niks krijgen zij een 9,7 op Booking.com.

Zoek je nog meer activiteiten om te doen in Coromandel?

Nieuw-Zeeland PINS (1)

Nieuw-Zeeland in Google Maps

Wij maken je rondreis makkelijk door 170+ bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland met je te delen via Google Maps in een paar kliks.

€ 2,95

iDeal via mollie
Gerelateerde berichten
Nieuw-Zeeland

Ontdek de beste reisgidsen voor Nieuw-Zeeland: 6 suggesties

Droom je al van een rondreis door Nieuw-Zeeland? Dan doe je nu vast inspiratie op met online blogs…
Lees verder
Nieuw-Zeeland

Fergburger Queenstown, de beste burger van Nieuw-Zeeland?

Wanneer je rond etenstijds door Queenstown wandelt gaat één ding je opvallen: je ziet nogal veel…
Lees verder
Nieuw-Zeeland

11x mooiste bezienswaardigheden Noordereiland Nieuw-Zeeland

Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland biedt een prachtige mix van natuur en cultuur. Van prachtige…
Lees verder