Nieuw-Zeeland

Marokopa Falls: mooiste waterval Noordeiland in het Waitomo-gebied

Marokopa Falls: mooiste waterval Noordeiland in het Waitomo-gebied

Ver weg van de drukte van Waitomo Caves ligt een verborgen juweeltje verscholen in de bossen: Marakopa Falls. Deze indrukwekkende waterval van 35 meter hoog is met recht een van de mooiste watervallen op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Zoek je nog een opvulling van je dag bij de Glow Worms caves? Bezoek dan absoluut deze prachtige waterval!

De reis naar Marakopa Falls

De reis naar Marakopa Falls is al een avontuur op zich. Houd je ogen op de weg, want de bochten kunnen scherp zijn! Je moet een flink slingerende weg nemen deze kant op. De weg zelf is verder prima.

Te Anga Road richting Marokopa Falls Waitomo

Na aankomst bij de parkeerplaats (geschikt voor ongeveer 6 auto’s) volgt een korte wandeling van 10 minuten naar beneden. Geniet van de prachtige natuur waar je doorheen wandelt. Al snel hoor je stromend water dat je steeds dichterbij de waterval brengt.

Aangekomen bij de waterval

Eenmaal aangekomen bij het uitkijkpunt word je overweldigd door de schoonheid van Marakopa Falls. Het water stort met kracht naar beneden in een diep bassin, omgeven door wuivende bomen en varens. In de zonnestralen creëert de mist rond de waterval zelfs een kleine regenboog, wat het plaatje compleet maakt.

Marokopa Falls: mooiste waterval Noordeiland in het Waitomo-gebied

Helaas is het platform bij de waterval al een jaar kapot (november 2023). Maar wees gerust, je kunt er nog steeds omheen om de waterval van dichtbij te bewonderen.

Praktische informatie

  • Bereikbaarheid: Marakopa Falls ligt ongeveer 31 km ten westen van Waitomo en 15 km ten oosten van Marokopa. De waterval is bereikbaar via Te Anga Road.
  • Openingstijden: Altijd geopend.
  • Toegangsprijs: Gratis.
  • Faciliteiten: Er zijn geen toiletten of andere voorzieningen bij de waterval, dus zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt.
  • Beste reistijd: De waterval is het hele jaar door te bezoeken. De wandeling er naartoe is ook vrij simpel.
  • Parkeren: De parkeerplaats is vrij klein. Voor ons was dit geen probleem, gezien de waterval zo afgelegen ligt.
Piripiri Cave Walk Nieuw-Zeeland

Leuke tussenstop onderweg

Marakopa Falls is meer dan alleen een prachtige waterval. Onderweg kom je namelijk langs nog 2 tussenstops.

  • Piripiri Cave Walk: Maak een spannende wandeling door deze grot, maar ga alleen als je niet alleen bent en neem een zaklamp mee. (Helaas had ik die niet.) Met een beetje mazzel kan je hier glow worms treffen, maar dat kan je beter doen in het nabijgelegen Waitomo.
  • Mangapohue Natural Bridge: Bewonder deze natuurlijke brug van kalksteen, die helaas in november 2023 gesloten was. Ben je in de buurt? Zoek online of deze inmiddels weer geopend is voor publiek.

Marakopa Falls is een prachtige waterval en misschien wel de mooiste waterval van het noordereiland. Door zijn best wel afgelegen ligging ga je hier geen massa’s toeristen treffen. Dus zet ‘m zeker op je bucketlist voor het Noordereiland in Nieuw-Zeeland!

Verblijf je in de buurt van Waitomo en wil je op zoek naar Glow Worms? Lees dan onze blog over de mooiste grot van Waitomo om glow worms te spotten!

En een liefhebber van wandelen? Dan mag ook de Ruakuri Bushwalk van een uur niet ontbreken op je to-dolijst in Waitomo!

Nieuw-Zeeland PINS (1)

Nieuw-Zeeland in Google Maps

Wij maken je rondreis makkelijk door 170+ bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland met je te delen via Google Maps in een paar kliks.

€ 3,95

iDeal via mollie
Gerelateerde berichten
Nieuw-Zeeland

Fergburger Queenstown, de beste burger van Nieuw-Zeeland?

Wanneer je rond etenstijds door Queenstown wandelt gaat één ding je opvallen: je ziet nogal veel…
Lees verder
Nieuw-Zeeland

11x mooiste bezienswaardigheden Noordereiland Nieuw-Zeeland

Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland biedt een prachtige mix van natuur en cultuur. Van prachtige…
Lees verder
Nieuw-Zeeland

Milford Sound of Doubtful Sound - Welke is beter?

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn prachtige fjorden. Milford Sound en Doubtul Sound zijn hier…
Lees verder