Nieuw-Zeeland

Redwoods Treewalk in Rotorua (avondtour) – complete gids

Ben je op zoek naar een unieke en onvergetelijke ervaring in Nieuw-Zeeland? Dan is de Redwoods Treewalk in Rotorua zeker iets voor jou! Deze eco-toeristische attractie biedt je de kans om 20 meter hoog in de bomen te lopen over 28 schommelende bruggen. En neem vooral de populaire night tour. Dit is namelijk echt een onvergetelijke ervaring!

Wat is de Redwoods Treewalk?

De Redwoods Treewalk is een 700 meter lange wandeling die over 28 hangbruggen en 27 platforms loopt. De wandeling duurt ongeveer 40 minuten om te voltooien. De bruggen zijn veilig en stabiel, en er zijn genoeg platforms om even uit te rusten en van het uitzicht te genieten.

Redwoods Treewalk night tour Rotorua wandelen avondtour

De redwoods trees in Rotorua, Nieuw-Zeeland, zijn een bijzondere aanblik. Deze reusachtige bomen zijn oorspronkelijk afkomstig uit Californië, maar groeien hier ook goed dankzij de vele regenval. De bomen in Rotorua zijn ongeveer 117 jaar oud en kunnen tot 75 meter hoog worden. Ideaal voor de treewalk dus!

Leuk detail: prins Harry en Meghan zijn hier ook geweest in 2018. Dat laten ze je natuurlijk graag weten op de locatie.

Overdag en ’s avonds een leuke activiteiten

Zoals je al hebt kunnen lezen is de Treewalk zowel overdag als ’s avonds te bezoeken. En beide is leuk om te doen! Het is een avontuurlijke wandeling door de bomen die overigens prima met kinderen te doen is. In de avond worden de bomen en het bos prachtig verlicht. Dit maakt de wandeling ook in de avond erg populair.

Tip: wil je zowel ’s avonds als overdag de Redwood Treewalk doen?

Waar is de Redwoods Treewalk?

Zodra je Rotorua binnenrijdt, zie je overal borden met reclame voor avontuurlijke activiteiten in Rotorua, zoals: ziplinen, wildwaterraften, Hell’s Gate-modderbaden en nog veel meer. Toch is een absolute must-do ook de Redwoods Treewalk.

De Redwoods Treewalk ligt in het Whakarewarewa Forest, ongeveer 10 minuten rijden van het centrum van Rotorua. De attractie is geopend van 9:00 tot 17:00 uur, zeven dagen per week.

Redwoods Treewalk night tour Rotorua complete gids

Hoe kom je bij de Redwoods Treewalk?

De Redwoods Treewalk is het gemakkelijkst te bereiken met de auto. Er is een parkeerplaats bij de attractie, maar deze kan snel vol zijn. Als de parkeerplaats vol is, is er voldoende parkeerplaats langs de weg die je neemt om er naartoe te rijden. Je zal vast meer auto’s daar zien staan op het moment dat de normale parkeerplaats vol is. Je kan altijd in de buurt parkeren, ook al is het druk!

Redwoods-treewalk-Rotorua-de-lange-rij

Tips voor het bezoeken van de Redwoods Treewalk

Hier zijn een paar tips voor het bezoeken van de Redwoods Treewalk:

  • Reserveer een fastpass als je niet van wachten houdt. De fastpass kost NZD 5 extra en geeft je voorrang bij de ingang. Wij stonden zelf bijna een uur te wachten, doordat mensen met een fastpass voorrang kregen.
  • Betaal binnen voordat je in de rij gaat staan. De kaartverkoop gaat niet via de rij, maar via een kiosk. Zorg dus eerst voor een kaartje. Of wanneer je samen bent, laat een van jullie het kaartje kopen om alvast in de rij te staan.
  • Kom op tijd. Tja, dat lees je altijd bij toeristische attracties. Hier geldt dat niet anders.

Is de wandeling geschikt voor kinderen?

Ja en nee. Het ligt voornamelijk aan de leeftijd. Een kinderwagen ga je bijvoorbeeld niet meekrijgen. Maar verder is het uitstekend te doen met kinderen!

Redwoods Treewalk night tour Rotorua

De Redwoods Treewalk en duurzaamheid

De Redwoods Treewalk is een duurzaam project. De bruggen zijn gemaakt van ecovriendelijke materialen en de attractie is ontworpen om zo min mogelijk impact op het bos te hebben. De bomen in het bos zijn 117 jaar oud en groeien goed in Nieuw-Zeeland vanwege de vele regenval.

Nieuw-Zeeland PINS (1)

Nieuw-Zeeland in Google Maps

Wij maken je rondreis makkelijk door 170+ bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland met je te delen via Google Maps in een paar kliks.

€ 2,95

iDeal via mollie
Gerelateerde berichten
Nieuw-Zeeland

Ontdek de beste reisgidsen voor Nieuw-Zeeland: 6 suggesties

Droom je al van een rondreis door Nieuw-Zeeland? Dan doe je nu vast inspiratie op met online blogs…
Lees verder
Nieuw-Zeeland

Fergburger Queenstown, de beste burger van Nieuw-Zeeland?

Wanneer je rond etenstijds door Queenstown wandelt gaat één ding je opvallen: je ziet nogal veel…
Lees verder
Nieuw-Zeeland

11x mooiste bezienswaardigheden Noordereiland Nieuw-Zeeland

Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland biedt een prachtige mix van natuur en cultuur. Van prachtige…
Lees verder