Waiau Kauri Grove & Waterval: de mooiste plek van het Coromandel-schiereiland
Nieuw-Zeeland

Waiau Kauri Grove & Waterval: de mooiste plek van het Coromandel-schiereiland

Een van de must-sees op het Coromandel-schiereiland is de Waiau Kauri Grove en de Waiau Waterfall. Deze prachtige plekken liggen kort na elkaar en zijn een must voor natuurliefhebbers. De waterval is een hele korte wandeling en ideaal om een duik te nemen. Bij de Waiau Kauri Grove loop je een uniek stukje natuur in. Je maakt het namelijk kennis met de Kauri Trees: de grootste inheemse bomensoort van Nieuw-Zeeland (in volume).

Duik in de Waiau Falls

De Waiau Waterfall is een prachtige waterval die zich bevindt aan de rand van de Waiau Kauri Grove. De waterval valt van een paar meter, maar is vooral erg mooi door de omgeving. Je hebt echt het gevoel dat je in een tropisch oord belandt bent.

Waiau Waterval- zwemmen mogelijk

Zwemmen in de Waiau waterval

Zwemmen is hier zeker mogelijk. Het basin waar het water invalt is vrij diep en eromheen liggen voldoende stenen om op te zitten of op te klimmen. Het water is wel superkoud! Het wordt dus absoluut een frisse duik.

Veel privacy heb je niet als hier andere mensen zijn, dus zorg ervoor dat je je zwemkleding al aan hebt. Het is nog geen 5 minuten lopen vanaf de parkeerplaats langs de weg.

De Kauri boom in De Kauri Grove Lookout Walk

De Kauri Grove Lookout Walk

Anderhalve kilometer verderop op de weg brengt een wandelpad je naar de meest toegankelijke en volwassen kauri-bomen op het schiereiland. Het bos bevat een ‘siamese’ kauri die net boven de grond vertakt.

Kauri-bomen zijn groot en uniek

De kauri-boom is een van de grootste bomen ter wereld en kan meer dan 2.000 jaar oud worden. De bomen op het schiereiland zijn enkele van de grootste en oudste in Nieuw-Zeeland. Het bos is een prachtig wandelgebied vol tropische begroeiing en je kunt er verschillende soorten planten en dieren zien, waaronder vogels, insecten en kauri-mieren.

Aan het eind van het pad vind je een splitsing. Het maakt hier niet uit welke kant je op gaat. Dit stukje loopt namelijk in een rondje. Kies de route waar jij het beste gevoel bij hebt.

Het pad loopt rond De Kauri Grove Lookout Walk

Rijd over een gravelpad naar Waiau Kauri Grove & Waterval

Over een gravelpad naar Waiau Kauri Grove en Waterval - Route Waiau

De weg ernaartoe gaat over een gravelpad. Wanneer je eenmaal de afslag neemt, zit je ongeveer 21 km op deze weg. Daarvan is driekwart gravel. Bij slecht weer kan dit een uitdaging zijn. Wij deden dit op een droge dag en hadden hierdoor weinig problemen met de weg. Zorg er gewoonweg voor dat je geen haast hebt. En uhm… mogelijk dat je daarna de auto wil afspoelen bij een tankstation.

Parkeren Waiau Kauri Grove wandelpad

Zorg ervoor dat je je navigatie goed instelt. Niet dat je nu veel kan afwijken van de weg. Vooral omdat de tussenstops niet heel duidelijk zijn op het moment dat je er langs rijdt. Er staat wel een bord, maar een duidelijke parkeerplaats is het niet. Er is ruimte voor een paar auto’s, maar zoals wel vaker in Nieuw-Zeeland: dit komt vanzelf goed.

Tip: bezoek ook de Cathedral Cove in Coromandel.

Nieuw-Zeeland PINS (1)

Nieuw-Zeeland in Google Maps

Wij maken je rondreis makkelijk door 170+ bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland met je te delen via Google Maps in een paar kliks.

€ 3,95

iDeal via mollie
Gerelateerde berichten
Nieuw-Zeeland

Zo maak je de iconische Mount Cook Road foto

Je roadtrip door Nieuw-Zeeland is niet compleet zonder een reeks fantastische foto’s van Mount…
Lees verder
Nieuw-Zeeland

Taupo's top 10 dingen om te zien en doen

Nieuw-Zeeland roept beelden op van een ruige, spectaculaire natuur, spannende buitenactiviteiten en…
Lees verder
Nieuw-Zeeland

Waitomo: waar glow worms, grotten en watervallen je verrassen

Ver weg van de drukte van de stad, verscholen in de groene heuvels van Nieuw-Zeeland, ligt Waitomo.
Lees verder